3FM nieuws

Eelco overtuigt mensen om te stemmen op Joe Biden vanaf Brabantse zolderkamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Eelco overtuigt mensen om te stemmen op Joe Biden vanaf Brabantse zolderkamer

Nog even en we weten het antwoord: gaat het Biden of Trump worden, die zich (weer) president van de VS mag gaan noemen. Nederlander Eelco Keij hoopt dat die laatste het zeker niet gaat worden en is een telefonische campagne gestart. Eelco belt zich suf om mensen te overtuigen om voor Joe Biden te kiezen. Frank & Eva belde tijdens de middagshow met 'm.

Hoe gaat het in z'n werk?

Eelco vertelt: "De computer belt voor je. Je krijgt een heel script, afhankelijk van de antwoorden die je krijgt kun je daar links of rechtsaf in. Je komt van alles tegen: mensen die gelijk ophangen, die zeggen 'ik heb al gestemd', 'ik weet het nog niet...'" Maar het leukste zijn de gesprekken waarin een beetje te sturen is, Eelco: "Mensen met wie je een heel gesprek hebt, die zichzelf veel meer openen. Er zijn sommige waarvan je achteraf denkt: 'Ik heb ze overtuigd om op de Democraten te stemmen.'"

Eigenlijk heel normaal

In Nederland zijn we dit soort zaken niet gewend, maar in Amerika is het heel gewoon. Eelco: "Als ik kijk in de log dan zijn er duizenden mensen tegelijkertijd aan het bellen. Allemaal naar swing states." De staten die het meest beslissend kunnen zijn in wie er gaat winnen.

Eelco doet dit omdat hij van de huidige president af wil zijn. Hij heeft deze missie samen met z'n vriendin: "Deze zomer hebben we elkaar even goed aangekeken. We dachten als we er nu niets aandoen en hij wordt weer herkozen, dan zullen we ons altijd schuldig voelen. We moesten iets doen."

Bekijk het hele interview dat Frank & Eva met Eelco hadden hieronder. Tijdens de verkiezingsnacht maakt Sander Hoogendoorn een extra lange ochtendshow om jouw bij te praten over alle gebeurtenissen Vanaf 00:00 tot 09:00 uur is hij te horen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie