3FM nieuws

Frontman Mumford & Sons werkt aan hiphopproject

  1. Nieuwschevron right
  2. Frontman Mumford & Sons werkt aan hiphopproject

Marcus Mumford, de frontman van Mumford & Sons, werkt aan een soloproject. De zanger werkt samen met de producer van Kanye West en Jay-Z.

(Foto: Ben Houdijk)

De Mumford & Sons-frontman heeft het blijkbaar nog niet druk genoeg. Over amper één maand, op 4 mei, komt het nieuwe album Wilder Mind van de band uit. Naast de drukte bij zijn eigen band heeft Marcus dus nog wat tijd over voor een hiphopproject.

Samenwerking

Marcus werkt samen met 88-Keys, de producer van onder meer Kanye West en Jay-Z, zo zegt hij tegenover NME. "Ik ben onlangs naar een optreden van Kanye West geweest in Londen en ik ben opgegroeid met muziek van Jurassic 5 en Nas", zegt Marcus over zijn liefde voor hiphop. De zanger noemt 88-Keys 'an amazing guy' en is momenteel bij hem in les om goede hiphop te maken.

"Only rockstar left"

De keuze van Marcus voor producer 88-Keys is niet heel opvallend. Begin april noemde Marcus Kanye West nog 'de enige rockster die over is'. "Hij is alles wat hij claimt dat hij is. Misschien niet God, maar hij is echt ongelooflijk", aldus een zeer enthousiaste Marcus. Wanneer we het eerste hiphopnummer van Marcus Mumford kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie