3FM nieuws

Timur is terug op 3FM: "Ik heb de droom dat ik op de radio nog meer durf te delen van mezelf"

  1. Nieuwschevron right
  2. Timur is terug op 3FM: "Ik heb de droom dat ik op de radio nog meer durf te delen van mezelf"

In 2016 nam hij afscheid van 3FM, maar nu is 'de verloren zoon' weer terug: Timur Perlin! Hij deelde zijn SOA-uitslag op de radio, verklapte wie er als inzending naar het Songfestival zou gaan en is de uitvinder van Mama Appelsap. Van maandag tot donderdag hoor je 'm terwijl je de lunch naar binnen werkt. Maar wat is er in de afgelopen vier jaar gebeurd? Tijd om even bij te kletsen.

Even voorstellen

"Hallo, ik ben Timur en ik houd van schoonmaken. Stofzuigen is mijn lievelings." En op wat voor muziek doet hij dat het liefst? "Ik hou van Vampire Weekend, Disclosure en een 'goeie Nederlandstalige liedje'."

Op dat laatste vlak discrimineert hij niet, Timur vindt bijna alle Nederlandstalige liedjes leuk. Frans Bauer? Super leuk! Gerard Joling? "Je gooit er genoeg bier bij mij in en dan sta ik te dansen op 'Maak Me Gek', hoor." Een echte muzikale veelvraat mag je 'm noemen. "Alleen mannen met jankerige zeikstemmen, dat vind ik slechte muziek."

De ingrediëntenlijst

Welke ingrediënten kun je verwachten in Timur op 3FM? "Openheid, vrolijkheid en onverwachte dingen: ik gebruik de OVO-strategie." Een term die zo uit een communicatie leerboek zou kunnen komen, maar nee. Timur, lachend: "Iedereen moet lekker doen wat hij zelf wil, vind ik altijd. Deze strategie werkt voor mij."

Mensen ontmoeten die tegelijkertijd leuk en kwetsbaar durven te zijn, dat is waar hij op kickt. En dat vindt 'ie ook meteen het leukst aan radiomaken op 3FM. "Meteen op dag één merkte ik dat alle luisteraars in de uitzending open zijn, klaar staan en zichzelf durven te geven. De luisteraar staat precies in het leven als ik."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De verandering

In 2016 stopte hij bij 3FM, vier jaar later is hij weer terug. Wat is er in de tussentijd veranderd in zijn leven? "Ik heb een nieuwe kat: Witje. Mijn vorige kat was altijd heel chagrijnig, maar Witje is de meest liefdevolle kat die je kunt wensen."

Timur woont nog steeds in een oud boerderijtje aan de rand van Utrecht. Lekker idyllisch, want zijn buren zijn allemaal boeren. Hij loopt z'n hele leven verder na: "Ik heb een vriend, dat is superleuk... En mijn dochter wordt ook elk jaar leuker. Verder is er niet zoveel veranderd, ik ben wel wat ouder en wijzer geworden."

De droom

Het uitzenden op de radio geeft Timur een vergrootglas om nog meer zichzelf te zijn. "Ik heb de droom dat ik op de radio nog meer durf te delen van mezelf en van andere mensen. Dat we nog veel meer een groep kunnen vormen van mensen die samen aan het luisteren zijn. Maar ik ben daar nog lang niet, dat blijft een eeuwenlange battle en zoektocht."

Om die droom te behalen moet hij voor de show altijd even teruggaan in zichzelf: "Ik moet altijd even mediteren, terugkeren naar mezelf. Bedenken: Wat voel ik nu echt?" Zodra hij dat doet, verdwijnt zijn 'pantser' en kan hij zijn droom beter bereiken.

Je hoeft nu niet bang te zijn dat je nu elke dag opgescheept zit met een zweefteef op de radio. "Wow, heb ik dit nu allemaal gezegd net? Wat een onzin. Zo spiritueel ben ik helemaal niet haha, maar voor de show kan ik het goed gebruiken."

Timur is elke maandag tot en met donderdag te horen van 12:00 tot 14:00 uur voor BNNVARA op 3FM. Tune in via 3fm.nl/live en laat je horen!

Ster advertentie
Ster advertentie