3FM nieuws

Koningsdag was 'mwah', tijd voor Faraodag!

foto: Zondag met Lubach / VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Koningsdag was 'mwah', tijd voor Faraodag!

Koningsdag 'Light' was niet zo lekker als de normale versie. Frank & Eva misten de volle straten, het drinken van lauwe pils en de overdaad aan oranje. Samen met Arjen Lubach hebben ze een plan gesmeed: dan maar later in het jaar Faraodag vieren!

Farao, whut?

Ja, Arjen Lubach heeft in 2015 een dappere poging gedaan om gekozen te worden tot Farao der Nederlanden. Meer dan 65.000 handtekeningen leverde hij in bij Tweede Kamer. Helaas haalde zijn burgerinitiatief het niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feestje moet kunnen

Het staat dus niet in de wet, maar officieus is Arjen wel onze favoriete grapjeskoning. "Met het gat dat is ontstaan met Koningsdag, kan je dan niet toch Faraodag opstarten?" vroeg Eva. Arjen stelde daarna voor om het op zijn verjaardag te doen, 22 oktober. "Ik vind het een heel goed idee! Laten we het meteen instellen."

22 oktober duurt nog een tijdje, hopelijk is het coronavirus dan al een beetje ingedamd. Dus ren naar de winkel en haal alvast een tuniek, hoofdkap, kraag, riem en armbanden om te dragen. En het leukste: in het oude Egypte dronken ze bier, heel veel bier.

Ster advertentie
Ster advertentie