3FM nieuws

Misleidt Ticketswap gebruikers door zelf tickets aan te kopen?

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Misleidt Ticketswap gebruikers door zelf tickets aan te kopen?

Deze week in 3voor12-podcast De Machine: heisa in de ticketwereld. Techno-organisator Free Your Mind, bekend van één van de oudste outdoor dance festivals uit Arnhem, heeft Ticketswap uitgedaagd voor een kort geding. Free Your Mind beweert dat Ticketswap gebruikers misleidt, onder meer door het gebruik van hun Secure Swap logo. In de rechtszaal toonden ze een filmpje waar een handelaar meer dan 400 kaartjes verkocht op Ticketswap.

Beschuldigingen op een rijtje

Free Your Mind beschuldigt Ticketswap o.a. van slordig handelen met de prijs, het gebruik van Secure Swap en de aanwezigheid van handelaren. Ze delen ook het verhaal van gebruiker Jasper die 410 kaartjes verkoopt terwijl de verkoopteller blijft staan. Hun zaak wordt afgesloten met de grootste beschuldiging dat Ticketswap zelf tickets inkoopt om deze later te verhandelen.

Bij een Secure Swap ticket gebeurt er het volgende volgens Ticketswap: "Secure Swap betekent dat TicketSwap de barcode op het originele toegangsbewijs van de verkoper ongeldig maakt en een geheel nieuw toegangsbewijs met een nieuwe, geldige barcode en persoonlijke data van de koper genereert en uitgeeft aan de koper."

Reactie Ticketswap

In De Machine vertelt Ticketswap-baas Hans Ober dat zij alles doen om hun gebruikers van dienst te zijn en dat deze beschuldigingen niet gegrond zijn: "Er wordt van alles geroepen, maar in essentie wilt Free Your Mind dat wij al hun events van onze website afhalen en doorverkoop onmogelijk maken. Omdat daar geen juridische grond voor mogelijk is, worden er nu allemaal zaken bijgehaald. Wat nergens op slaat."

Podcast-presentator Atze de Vrieze vertelt over het verkeerd gebruik van het Secure Swap logo bij de aankoop van een ticket, dat is laten zien in de rechtzaal, en vertelt dat hieronder een vermoeden ligt: "Klopt het dat Ticketswap zelf op grote schaal tickets inkoopt voor dit soort evenementen?" Hans Ober reageert: "Wij kopen helemaal geen tickets in. Wij bieden een platform aan voor fans die veilig hun tickets kunnen verkopen. Wij bezitten op geen moment die kaartjes." Hans vertelt vervolgens in de podcast dat Free Your Mind zelf op een fraudegevoelige manier tickets verkoopt en het raar is dat gebruikers geen manier wordt geboden om hun tickets veilig te verhandelen.

Podcast-presentator Niels Aalberts reageert op de volledige reactie van Hans: "Er wordt telkens net niet antwoord gegeven op de vragen waar het echt om draait. Hans is een aal in een emmer snot, hij weet zich heel goed hier doorheen te wurmen. Daar heb ik respect voor."

Free Your Mind slaat de laatste jaren flink zijn vleugels open door de hardtechno golf. Tijdens ADE organiseerden ze een aantal events in AFAS Live, ze organiseerden een festival met Reinier Zonneveld en hebben tijdens oud en nieuw zowel de Ziggo Dome als Ahoy in handen met events. Ticketswap is al jaren een doorn in het oog van grote concert- en festivalorganisatoren omdat ze een deel van de omzet afsnoepen.

De volledige reactie van Ticketswap-baas Hans Ober horen en alle juice? Luister dan de podcast hieronder. Zeer binnenkort komt er een uitspraak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie