3FM nieuws

Sevn Alias bewijst en verrast met zijn nieuwe album 'Picasso'

  1. Nieuwschevron right
  2. Sevn Alias bewijst en verrast met zijn nieuwe album 'Picasso'

Na de Twenty Four Sevn-platen en Trap Grammy die vorig jaar uitkwam is rapper Sevn Alias nu terug met Picasso. Een album met keiharde hits, slimme keuzes, maar óók een aantal verrassingen.

Picasso

De man die vorig jaar nog prijs na prijs in de wacht sleepte met Rotterdam Airlines lijkt nu klaar te zijn voor de volgende stap. Het is namelijk zijn laatste album bij het label. Wat 'ie wel gaat doen? Nobody knows. Nog niet in ieder geval... Het is nu eerst tijd voor Picasso om het succes nóg verder te vergroten. Die volgende stap komt daarna wel.

Vlak voor de release van het volledige album kwam afgelopen week de track 'Patsergedrag' uit, een samenwerking tussen Sevn Alias, Lil' Kleine en Boef. Het was een instant hit: 'Patsergedrag' sleepte de afgelopen dagen zowel op YouTube als Spotify al meer dan twee miljoen views/streams binnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De verrassingen

Maar wat heeft het album nog meer? Veel! Zestien tracks die uiteen lopen van samenwerkingen met vriendjes Josylvio en Jonna Fraser, tot Disclosure-achtige deephouse beats én een samenwerking met Maan. Die laatste collab is waarschijnlijk iets wat je niet meteen zou verwachten bij Sevn Alias, maar Maan is superpopulair. Het kan best wel eens een slimme zet zijn!

De track 'Flu & Tip' met Kevin als featuring is één van die verrassingen. De beat die eronder ligt zou niet verkeerd klinken in een donkere Britse boiler room! Maar ook tracks als 'Mufasa' en 'Swervin' met Kempi zijn tekenend voor de diversiteit van de plaat.

En hierna?

Het is een album waarmee Sevn Alias zich (voor zover dat nodig was) nog dieper wortelt in de gevestigde orde van het huidige Nederlandse hiphoplandschap. In november en december gaat hij op tour langs de Nederlandse poppodia en wat de plannen post Picasso gaan worden? De tijd zal het ons leren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie