3FM nieuws

Geen doomfolk op nieuwe album Mumford and Sons

  1. Nieuwschevron right
  2. Geen doomfolk op nieuwe album Mumford and Sons

Frontman-Marcus Mumford vertelt NME dat de doomfolk-opmerking een grapje was. Het nieuwe album wordt niet drastisch anders.

Mumford & Sons is druk bezig met de opvolger van debuutplaat Sigh No More. Basgistarist Ted Dwayne omschreef het nieuwe werk eerder in een interview als 'doomfolk'. Hij legde het uit als ‘kind of like Black Sabbath meets [singer-songwriter] Nick Drake’.

Doomfolk opmerking was sarcastisch bedoeld

Marcus Mumford vertelde recent aan het Britse muziekblad NME het ze alles behalve doomfolk aan het maken zijn. Het misverstand over de sound van het nieuwe album komt doordat een Amerikaanse journalist niet begreep dat de opmerkingen van Ted sarcastisch bedoeld waren.

"That was a joke to an American journalist who didn't understand the concept of sarcasm. I called Ted [Dwane, bassist] and was like, 'Ted, what have you done? We spent our whole first album trying to avoid being pigeonholed!'"

Geen drastisch andere sound van Mumford & Sons

De band gaat niet voor een drastisch andere sound op het nieuwe album, zei de frontman. Hij vertelde ook dat de opnames van dit tweede album langer duren dan ze verwacht hadden. Hij weet niet of het nog gaat lukken om het dit jaar uit te brengen. Als het later wordt, dan is het ook prima. Ze nemen hun tijd.

"We don't want to put that added pressure on ourselves. Everyone's just letting us get on with it. The only people that have heard it are [Markus] Dravs [producer], our manager and us. No-one else has been involved in the process – so it means that we might have completely fucked it up…!"

Ster advertentie
Ster advertentie