3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met Niels Geusebroek z'n band 'Silkstone'?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Niels Geusebroek z'n band 'Silkstone'?

Bandje besta je nog? Die vraag stellen Barend & Benner in de Middagshow dit keer aan Niels Geusebroek. Hij is bekend met nummers als 'Year Of Summer' en 'Take Your Time Girl', maar vroeger vormde hij samen met Frans van Essen de band 'Silkstone'. Hiermee hebben ze veel successen behaald, maar bestaat de band nog in deze formatie?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Megahit

Niels Geusebroek zat nog maar in havo 4 toen de band werd opgericht. "Ik woonde nog thuis en we repeteerden alleen maar en waren alleen maar aan het jammen."

Dat ze snel bekend werden dankt hij zelf aan 3FM. Hun eerste single 'Ready' die uitkwam in 2002 werd gelijk 3FM Megahit. "Toen hebben we echt op Pinkpop en Lowlands gespeeld en een heel mooi avontuur meegemaakt." Hij kijkt ernaar terug als een mooie tijd, waarin ze niet veel nodig hadden om gelukkig te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe muziek

En dan de belangrijkste vraag: Bandje besta je nog? "Nee het bandje bestaat niet meer inderdaad, het is toen in 2009 ten zielen gegaan." Na het tweede album lukte het niet meer om het op te bouwen. Ze waren ook wat ouder inmiddels en toen hebben ze besloten om elkaar los te laten. Maar Niels Geusebroek is wel weer bezig met eigen muziek, er is een EP opgenomen met nieuwe nummers die volgend jaar uitkomt. "Nu jij weer terug op het 3FM-nest zit Barend, word ik keihard gedraaid natuurlijk volgend jaar," grapt hij.

Bekijk het interview met Niels Geusebroek hier:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie