Naar homepage
3FM nieuws

De evenementenbranche slaat alarm: 'The Show Must Go On'

  1. Nieuwschevron right
  2. De evenementenbranche slaat alarm: 'The Show Must Go On'

Tegelijk met het luchtalarm om 12:00 uur slaat de evenementenbranche vandaag alarm. Van AFAS Live tot Pinkpop en van Patronaat tot TSC, ze geven aan dat het zo niet langer door kan gaan.

"We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet. The show must go on."

Het water staat tot aan de lippen

De evenementenbranche is hard getroffen door de coronacrisis. Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers: "We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, maar niet dat we op korte termijn niet aan de slag kunnen met testevenementen."

Evenementen met sneltests kunnen namelijk een redding zijn voor de evenementenbranche, maar het kabinet is nog terughoudend in experimenten daarmee. Jolanda noemt dat "onbegrijpelijk".

The show must go on

Ook muzikanten steunen de actie. De actie wordt ondersteund door het Metropole orkest dat, ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan vorige week, samen met DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir, een cover opnam ‘The Show Must Go On’, de klassieker van Queen. De bijbehorende clip laat beelden zien van lege theaters, podia en concertzalen.

De clip wordt ook vertoond op gebouwen als de AFAS Live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie