3FM nieuws

Wat hebben Highasakite en Guantanamo Bay gemeen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat hebben Highasakite en Guantanamo Bay gemeen?

Deze Noorse indiepop/rockband is al enorm succesvol in hun thuisland en donderdagochtend kwamen ze je laten horen waarom.

De debuut-ep van de Noorse band Highasakite, All That Floats Will Rain, kwam in 2012 uit en de recensies logen er niet om. "If you have lost faith in pop music, Highasakite is here to show you the light" en "Coldplay, but with a female vocalist". Het eerste album werd net zo goed ontvangen, met maximale scores van verschillende Noorse kranten. De band won drie prijzen op de Spellemannprisen, de Noorse Grammy's, waaronder Popgroep van het Jaar, en zangeres Ingrid werd Songwriter van het Jaar en Componist van het Jaar. Dat succes bleef niet onopgemerkt, want de IJslandse band Of Monsters And Men nodigde ze uit om hun voorprogramma te verzorgen tijdens de Europese tour.

'Someone Who'll Get It'

Een vliegende start dus, maar het schept ook verwachtingen. Op 20 mei kwam het tweede album van de band, Camp Echo, uit en ook die lijkt goed ontvangen te worden. Het is een bijzondere naam voor een album, bij Giel legden ze uit waarom...

De eerste single van het album, 'Someone Who'll Get It', is inmiddels dik drie miljoen keer gestreamd op Spotify. Donderdagavond staan ze in Paradiso en donderdagochtend hoorde je die track live op 3FM.

Luister ook naar de track 'Golden Ticket'.

Ze maakten het zichzelf niet makkelijk, met een cover van Beyoncé. Check 'Hold Up' door Highasakite:

Ster advertentie
Ster advertentie