3FM nieuws

Dit zijn Franks Songs van het Jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn Franks Songs van het Jaar

"Wat een samenwerking, ongelofelijk. Zoveel energie en zo meezingbaar."

>> Bekijk hier de Songs van andere DJ's
>> De meest opmerkelijke colabs van 2015

Dat december niet alleen een feestmaand is maar ook de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar, weten onze vrienden van 3voor12 al lang. Vandaar dat ze op 11 december alweer voor de 31ste keer het 'mooiste, vetste, beste, meest dansbare of juist tranentrekkende nummer van het jaar' bekend maken.

Kom ook op 11 december naar Tivoli

Welke artiest of band zich mag voegen bij eerdere winnaars als Dotan, Daft Punk, Franz Ferdinand, Smashing Pumpkins en Living Colour, bepalen de luisteraars van 3FM (stembus is inmiddels gesloten). Maar je kunt er nog wel bij zijn op 11 december in Tivoli, met optredens van onder andere Rondé, HEAVN, Lucas Hamming, John Coffey, PAUW en Fresku. Aanmelden voor de gastenlijst kan hier.

Geen uitgesproken hiphop-fan

Het is waar. Wanneer Frank hier over de 3FM-burelen zwerft, kun je 'm niet of nauwelijks betrappen op het dragen van een baseballcap, laaghangende broeken en meer van dit soort typische hiphop- en R&B-fashionitems. Eerder stel je hem voor met ontbloot bovenlijf in een willekeurige moshpit bij een band met raggende gitaren.

Toch is zijn lijstje van 2015 niet gespeend gebleven van hiphop en R&B, wat bewijst dat Frank qua muzieksmaak betreft niet te betrappen is op tunnelvisie. Hulde!

DMA's - 'Your Low'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. Frank, wat is jouw Song van het jaar?

"Dat is wat mij betreft 'Your Low' van DMA's. Wat een band en ik durf wel te zeggen dat het hun jaar is met waanzinnige optredens op Lowlands en in de Melkweg. Qua sound en stijltje lijken ze verdraaid veel op Oasis en de stem van de zanger is briljant. Bandje hoor.

2. Welke Song gaat winnen volgens jou?

"Vermoedelijk is dat 'Uptown Funk' van Bruno Mars en Mark Ronson. Wat een samenwerking, ongelofelijk. Zoveel energie zit in die track en zo meezingbaar bovendien. Alles."

3. Welke Song heeft je het meest verrast?

"Dat is toch wel Drake met 'Hotline Bling'. Ik ben geen uitgesproken fan van hiphop, R&B en rap, maar dit is zo een lekker liedje. Met de sample van het jaar: "Why Can't We Live Together"."

4. Welke Song kreeg je niet meer uit je hoofd?

"Dat is 'Desire' van Years & Years. Waarom? LALALALALA!"

5. Welke Song wil je in 2016 niet meer horen?

"Zullen we gewoon nu afspreken dat we 'Let Me Down Easy' van Sheppard niet meer gaan draaien? Dank u, hoitjes!"

Ster advertentie
Ster advertentie