3FM nieuws

Help Coldplay met een nieuw videoproject

  1. Nieuwschevron right
  2. Help Coldplay met een nieuw videoproject

Coldplay en Oxfam vragen jouw hulp bij een bijzonder videoproject, waarmee ze de campagne tegen landroof op de kaart willen zetten.

Als ambassadeurs van Oxfam zijn de mannen van Coldplay nauw betrokken bij de campagne tegen landroof. Voor een bijzonder project rondom dit thema hebben ze een akoestische versie van 'In My Place' aan de stichting geschonken. Oxfam heeft regisseur Matt Whitecross gevraagd om daar een nieuwe unieke clip bij maken.

Ontvreemding thema clip 'In My Place'

Mensen en dingen die niet langer op hun vertrouwde plek zijn, staan centraal in de video. "Door mensen te tonen die helemaal niet thuis zijn op de plek die je ziet, wil ik hun diepe gevoel van ontvreemding duidelijk maken. Ik wil bijna lijfelijk laten ervaren hoe landroof het leven van vele mensen kan verwoesten", aldus de regisseur.

Speel mee in de nieuwe clip van Coldplay

Het bijzondere aan het project is dat iedereen die wil, eraan mee kan werken. Fans van Oxfam en Coldplay worden opgeroepen om eigen foto's en video's in te sturen. Regisseur Matt gaat die beelden monteren tot een clip. Meedoen werkt als volgt: Kies een van de voorwerpen in je directe omgeving waaraan je gehecht bent of dat een speciale betekenis voor je heeft en installeer het op een plek waar het niet thuishoort. Of doe een persoonlijke activiteit, iets heel gewoons, een routineklus bijvoorbeeld op een heel onverwachte plaats. Maak er foto’s van of een filmpje en stuur dit naar Oxfam.

Coldplay 'In My Place'

Ster advertentie
Ster advertentie