3FM nieuws

Paul McCartney krijgt award van Obama

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney krijgt award van Obama

Paul McCartney heeft uit handen van president Barack Obama de prestigieuze Gershwin Prize ontvangen. Vervolgens speelde hij in het Witte Huis.

President Obama van de Verenigde Staten heeft aan ex-Beatle Paul McCartney de prestigieuze Gershin Prize uitgereikt. McCartney krijgt deze onderscheiding voor alle songs die hij aan de wereld heeft gegeven. Eén van die liedjes is 'Michelle'. En Sir Paul zong deze track voor echtgenote van Obama, Michelle.

Ook Dave Grohl, Corinne Bailey Rae en Stevie Wonder waren aanwezig

Ook andere artiesten waren uitgenodigd om op te treden in het Witte Huis, zoals Foo Fighters' Dave Grohl, Corinne Bailey Rae and Stevie Wonder. Deze laatste ontving de Gershwin Prize in 2009 en zong samen met Paul McCartney het liedje Ebony and Ivory.

Gershwin Prize jaarlijks uitgereikt

De Gershwin Prize wordt elk jaar uitgereikt aan een artiest van wie de uitreiker, de grootste bibliotheek ter wereld, de Library of Congress, vindt dat het werk van grote waarde is voor de muziek.

Paul McCartney kan zijn liedjes niet onthouden

Paul McCartney speelt tijdens optredens altijd maar een paar liedjes. Dat komt omdat hij er maar een paar heeft onthouden. "Vaak wordt er vanuit het publiek geroepen om die en die songs, maar ik ben gewoon vergeten hoe ze gaan." Dat zei hij in een interview. Niet zo heel gek, want Sir Paul heeft ontelbare liedjes geschreven en de man is inmiddels in de 60.

Ster advertentie
Ster advertentie