3FM nieuws

3FM lanceert Serious Talent Chart

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM lanceert Serious Talent Chart

3FM presenteert met de Serious Talent Chart een nieuwe muzieklijst op basis van social media statistieken van de afgelopen zeven dagen.

Serious Talent Chart

Het is de eerste chart waarin alleen social media worden gebruikt. Bekende artiesten alsBløf, Kane en Ilse de Lange staan al langer in singles- en albumcharts. 3FM peilt met de Serious Talent Chart nu ook de populariteit van upcoming talenten, bands en artiesten. Poptalent scoort in de lijst dankzij meldingen op Youtube, Twitter, Myspace, Hyves, Facebook en Last.fm.

Online promotie op social media

De 3FM Serious Talent Chart is nieuw en relevant, omdat het niet alleen aan de hand van sales of airplay op radio toetst. In een oogopslag wordt duidelijk welk veelbelovend talent ‘talk of the internet’ is. Hoe vaak is een liedje van een band op YouTube of Last.FM gedraaid, hoeveel comments heeft een band of hoeveel vrienden / fans heeft een popartiest?

De buzz die er rond een band online in de social media is, maakt dat een talent scoort in de lijst. De Serious Talent Chart geeft de luisteraar van 3FM overzicht van welke artiesten ‘up and coming’ zijn.

Only Seven Left scoort hoog in Serious Talent Chart

Voor veel beginnende bands en artiesten is aandacht op internet een belangrijk startpunt van hun carrière en de uitgelezen plek om zich te profileren. Nieuw talent als Makebelieve en Only Seven Left eindigen bijvoorbeeld hoog in de lijst.

Serious Talent Chart is gemaakt met behulp van de techniek van Tribe Monitor, een webservice van het Groningse New Music Labs.

>> Check de Serious Talent Chart op Serious Talent homepage

Ster advertentie
Ster advertentie