3FM nieuws

Deze langverwachte albums komen eraan!

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze langverwachte albums komen eraan!

Wat hebben John Mayer, The xx, Frank Ocean en Kensington met elkaar gemeen? Ze komen binnenkort allemaal met een nieuw album!

Wij kunnen niet wachten! Na Beyoncé's Lemonade en A Moon Shaped Pool van Radiohead zitten we weer helemaal in album mood. Deze langverwachte albums staan voor de komende tijd op de planning, dus daarom even alle geruchten en plannen onder elkaar.

1. The xx

Oké, we moeten toegeven dat het laatste album niet helemaal in de buurt kwam van het fantastische debuutalbum xx. Toch heeft het soloproject van zanger Jamies xx ons weer hongerig gemaakt naar meer. Meer melodische soundscapes, meer gekke synthgeluidjes, meer The xx. Wat weten we? Het album komt eraan! Wanneer? Dat weten we nog niet, maar het kan niet lang meer duren. Afgelopen zomer werd het definitief bevestigd en sindsdien worden fans doodgegooid met studiofoto's. Helaas zijn het allemaal beelden en kunnen we helaas nog niks horen...

Winter studio hibernation. xx The xx

Een foto die is geplaatst door The xx (@thexx) op 19 Dec 2015 om 4:18 PST

2. Kensington

Rivals is inmiddels alweer 2 jaar oud, maar heeft een iconische status verworven. De plaat stond dit jaar zelfs op nummer 3 in De Hemelse Honderd. Kunnen ze dat nog een keer? Wij hebben zo'n gevoel dat we daar binnenkort achter gaan komen. De boys hadden het het afgelopen jaar natuurlijk te druk met Ziggo Dome's uitverkopen, awards in de wacht slepen en touren met de grootste DJ ter wereld... MAAR ze zijn bezig met hun vierde album of misschien is hij stiekem zelfs al wel af. Samen met een nieuwe producer vertrokken ze begin dit jaar naar Rome. Een producer die volgens Casper de band echt tot het uiterste drijft. "We worden echt gepushed en dat hoor je terug. Het wordt een intense plaat." vertelt hij eerder aan 3FM DJ Frank van der Lende. Wanneer de plaat uitkomt? Dat weet niemand. Zelf wachten ze liever nog even. Anders wordt Nederland Kensington-moe, denken ze. Wij denken: kom maar op met dat nieuwe werk!

3. Frank Ocean

Een nieuw album? Ja, dat zeiden ze vorig jaar ook al en sindsdien hebben we nog maar weinig van de man gehoord. We worden ongerust en wij zijn niet de enige...

Toch kunnen we met 99% zekerheid zeggen dat het album eraan komt. Alleen wanneer? Een jaar geleden dook onderstaande foto op. Juli kwam en ging voorbij. Geen album... Toch bleven we hem continu voorbij zien komen in samenwerkingen met Kanye West, Jay-Z en verscheen hij afgelopen week opeens op het nieuwe album van James Blake. De perfecte timing om een insider eens even te peilen hoe het ermee stond. Echter wist Blake de wereld ook niet meer te vertellen dan dat het album zal komen wanneer Ocean er klaar voor is. We wachten in spanning af...

4. John Mayer

In januari postte John Mayer een foto op Instagram met als boodschap dat hij samen met z'n vaste club weer de studio ingaat. Eindelijk... Wil je weten hoe het gaat klinken? Voeg de man toe op Snapchat! Daar laat hij continu(um) kleine snippets horen vanuit de studio. En het klinkt weer heerlijk! Op dit moment is hij op tour met Dead & Company, maar hij heeft aangekondigd dat het nieuwe album er in het najaar gaat komen. Hij heeft in ieder geval weer genoeg relatieperikelen om inspiratie uit te putten. Dat wordt weer heerlijk wegdromen. Domien, pak je tissues maar vast!


5. Typhoon

Hoeveel we ook van Lobi Da Basi houden (echt heel veel), toch verlangen we naar nieuw werk. En het erge is... Dat album is er al lang. Nouja, we weten niet precies in hoeverre het volledig af is, maar er is al een naam (Moro Lobi) én een theatertour. Sounds pretty done to us! Typhoon voelde echter dat het Lobi Da Basi verhaal nog niet volledig was verteld en dat het nieuwe album daarom maar even moest wachten. Terecht en wij genieten met volle teugen van dat verhaal, maar de nieuwsgierigheid wordt alsmaar groter.

6. The Killers

Na al die soloprojecten van zanger Brandon Flowers (die overigens best leuk waren) zijn we nu wel weer klaar voor een nieuw Killers-album! En dat gaat er komen. De mannen zijn druk bezig in de studio en Flowers heeft laten weten dat het een "powerfull rock vibe" gaat krijgen. Zoals vroeger? Let's Hope! Weten we al wat? Jazeker! Het album verschijnt waarschijnlijk ergens eind 2016 en er zijn samenwerkingen. Ze schrijven met, hou je vast... ELTON JOHN! 'Tiny Dancer' meets 'Mr. Brighside'. Elton is sowieso lekker bezig, want we gaan hem ook op de nieuwe plaat van de Red Hot Chili Peppers horen. Go Elton!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

7. Lady Gaga

Is het niet weer eens tijd voor een nieuw monster-album? JA! Nou, lucky us want Lady Gaga is inmiddels al meerdere keren in de studio gespot met hele grote namen. Mark Ronson, Paul McCartney en ja hoor daar is 'ie weer; Elton John! Hij noemt het nieuwe werk van Gaga weer oud en vertrouwd in de lijn van 'Bad Romance'. Na een Jazz-album met Tony Bennett en een heuse acteercarrière zijn we heel blij om dat te horen! We weten nog niet wanneer het album komt, maar ze heeft fans beloofd dat het dit jaar nog gaat gebeuren.

8. Jay-Z

Na het uitkomen van Lemonade is de grote vraag: Wanneer komt Jay-Z met een reactie? Kom hij überhaupt met een reactie? Volgens US Weekly hebben bronnen dichtbij het koningspaar vernomen dat er iets aan gaat komen. Het laatste album stamt alweer af uit 2013, dus hoog tijd voor wat nieuws. Vooralsnog weten we niet meer dan dat, maar gezien de PR-stunt die Lemonade heette, kunnen we iets groots verwachten. Kun je niet wachten? Dan is er dit leuke filmpje. Nouja, filmpje... Het is een uur durende film à la Lemonade waarin Jay-Z uitgebreid z'n excuses aan Beyoncé aanbiedt. Het is natuurlijk niet echt, maar wel ontzettend vermakelijk!

9. Red Hot Chili Peppers

Hè hè, eindelijk een album met een daadwerkelijke releasedatum. Op 17 juni (dit jaar nog) komt het nieuwe album The Getaway van de Red Hot Chili Peppers. Afgelopen week werd daarvan natuurlijk al de eerste single gedropt. Wat weten we over het album? Flea heeft al laten weten dat er nummers op gaan staan die we misschien kunnen kennen van live performances, maar dat het voornamelijk een nieuwe sound wordt zonder afstand te nemen van al het goede dat RHCP is. Zin in!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

10. Justin Timberlake

Vorige week was daar opeens nieuw werk. Oké, het was een soundtrack voor de nieuwe animatiefilm Trolls... MAAR hij zit weer in de studio. Foto's met Timbaland en Pharrell Williams hebben we al langs zien komen. Betekent dit dat we weer old school Justin Timberlake gaan? Nou, we zijn bang van niet. Timbaland heeft namelijk in een interview laten weten dat ze misschien wel een compleet nieuwe weg inslaan: "We are country. He's from Tennessee and I'm from Virginia. It's only right that we try to tap into what we were raised on." Hmmm... Wat denk jij? Justin en country? Één gelukje, de combinatie Timbaland en JT heeft ons nog nooit eerder teleurgesteld, dus ze zullen er vast iets moois van maken.

Currently...

Een foto die is geplaatst door Justin Timberlake (@justintimberlake) op 17 Mrt 2016 om 6:00 PDT

Naar welk album kijk jij het meeste uit of welke hebben we gemist? Laat het ons weten in de comments!

Ster advertentie
Ster advertentie