3FM nieuws

Dit is waar 'Ja Ja Nee Nee' van Goldband over gaat

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waar 'Ja Ja Nee Nee' van Goldband over gaat

De Haagse formatie Goldband stond vorige week in de 3FM Live Box met hun nieuwe single 'Ja Ja Nee Nee'. De beelden zijn gedeeld via een Instagram-post die je hieronder vindt. Op social media ontstond onduidelijkheid waar de single over gaat. Zo zijn er zorgen dat de single vrouwonvriendelijk zou zijn, maar volgens de band heeft het nummer daar niks mee te maken.

Goldband komt naar aanleiding van de reacties met een statement:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nee is nee

Kritische luisteraars horen in 'Ja Ja Nee Nee' de boodschap dat als een vrouw nee zegt, een man net zo lang kan blijven doordrammen tot die 'nee' een 'ja' wordt. Uit comments blijkt dat een aantal dit een gevaarlijke boodschap vindt. 3FM is een maatschappelijk betrokken platform en zou nooit zo'n boodschap willen overdragen aan luisteraars. Nee is nee, zo simpel is het. Daar zijn wij het natúúrlijk mee eens.

Vorige week stond Goldband in de 3FM Live Box om 'Ja Ja Nee Nee' live te spelen. Daarnaast wordt het nummer ook regelmatig gedraaid op 3FM. Tijdens hun bezoek vertelde bandlid Boaz Kok waar het nummer over gaat. Namelijk het versieren van zijn huidige vriendinnetje.

Video niet beschikbaar

Dus, waar gaat 'Ja Ja Nee Nee' dan wel over?

Over heel hard je best doen om een goede indruk op iemand te maken en de onbeantwoorde liefde in het algemeen. En daarbij wordt niemand gedwongen iets te doen waar diegene geen zin in heeft. Laat dat duidelijk zijn!

Ster advertentie
Ster advertentie