3FM nieuws

Hoe is het eigenlijk met Maggie Rogers?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het eigenlijk met Maggie Rogers?

Een jaar geleden blies studente Maggie Rogers hitkoning Pharrell Williams van zijn stoel met haar track 'Alaska'. Hij was zo onder de indruk dat het nummer niet veel later officieel werd uitgebracht. Maar hoe staan de zaken er nu voor? Waar hangt Maggie uit en focust ze zich nu volle bak op de muziek?

Pharrell Williams en Maggie Rogers

Voor iedereen die vorig jaar onder een steen lag: hierrr nog een keer het filmpje van Maggie en Pharrell.

Hallo carrièrestart

Ontdekt worden door Pharrell Williams en vervolgens keihard viral gaan op het internet. Een betere carrièrestart kun je niet wensen toch? Dat wil iedereen wel. Maar met één goede track ben je er nog niet. Mensen willen meer!

Met de paplepel ingegoten

De 22-jarige Maggie Rogers is al vanaf jongs af aan bezig met muziek. Ze speelt al sinds klein meisje piano en met de banjo kan ze ook goed overweg. Ze studeerde Muziekmanagement aan de prestigieuze New York University, waar de school Pharrell in 2016 uitnodigde voor een sessie met studenten.

"Ik had het nummer 'Alaska' amper een kwartier voor de les klaar. Ik had dus in de verste verte niet zien aankomen dat het mijn leven zo op z'n kop zou zetten." - Maggie Rogers (Metro Time)

Liefde voor folk

Toen Maggie ging studeren in het buitenland zette ze het muziek maken op een laag pitje. Haar hart lag altijd bij de folk, maar in Frankrijk beleefde ze een "spirituele ervaring" met dance. Opeens begreep ze de vrijheid van dancemuziek. Eerder vond ze deze muziekstroom altijd maar kunstmatig en onnatuurlijk. Die hele muzikale trip resulteerde in het feit dat ze folk en dance ging combineren.

Druk om te presteren

Gek genoeg voelde de Amerikaanse Maggie na haar viral actie met 'Alaska' geen druk om te presteren. Alle nummers voor de EP Now That The Light Is Fading, die ze afgelopen februari uitbracht, lagen namelijk al klaar. De zoektocht naar een passende platenmaatschappij duurde ook niet lang. Ze hoefde niet eens compromissen te sluiten. De muziek, de lyrics, de productie en de artwork (hieronder) kregen allemaal groen licht. Eigenlijk gaat alles vanzelf.

Now That The Light Is Fading

Maggie's EP is een mix van elektro, pop, dance en ergens hoor je zeker ook dat vleugje folk. Zelfs vindt de genres een marketingtool om muziek te kunnen verkopen. "Ik maak muziek op een intuïtieve manier en probeer mijn nummers niet in een hokje te plaatsen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie