3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band BUSTED?

foto: Roomse Herriefoto: Roomse Herrie
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band BUSTED?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band BUSTED? Kunnen we nog altijd rekenen op hun feel good bangers en energieke shows?

Vliegende Start

Sinds hun oprichting in 1995 is BUSTED in een sneltreinvaart de hitlijsten in geschoten. Ze wonnen 'De Grote Prijs van Nederland' en kregen steun van radioprogramma’s als Stenders Vroeg op 3FM. Ook waren ze het voorprogramma voor acts als Bløf, De Dijk en Van Dik Hout. Ze stonden met hun eigenwijze meezingers op podia van Nederland tot zelfs Curaçao voor enthousiaste crowds.

Hun grote single 'Blah, Blah, Blah!' werd in 2003 omgeroepen tot 'Politieke Song van het Jaar', maar volgens pianist en zanger Bart had de track hier echter helemaal niks mee te maken. “Het ging gewoon over mijn ex!” Tijdens optredens werd het nummer dankzij het publieke ontvangst gespeeld alsof er een politieke ondertoon was, maar uiteindelijk was het gewoon geschreven als reactie op een vervelende relatie.

Bandje, besta je nog?

Door het constant toenemende succes en de Rock & Roll lifestyle van de band werd het haast te groot om zonder manager nog door te kunnen gaan in het muzikale landschap. “Je bandje verdrinkt zo een beetje in het succes en wij wilden alleen maar lol maken.”

Dus wat nu? De band is in Bart zijn woorden na een knallende carrière van 17 jaar toch echt gestopt. Hij verzorgt zelf tegenwoordig horeca festivals, zoals bijvoorbeeld festival Achterland, die met grote namen als DI-RECT op het programma keer op keer een enorm succes zijn. Ook hebben de leden nog steeds onderling contact en blikken ze terug op een geslaagde carrière.

Check hieronder het hele interview:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie