3FM nieuws
NTR

Nothing But Thieves: "Als deze plaat flopt, is het helemaal onze schuld."

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nothing But Thieves: "Als deze plaat flopt, is het helemaal onze schuld."

Deze week speelde Nothing But Thieves een intieme, maar lekker harde showcase voor vijftig fans. Zij hoorden de nieuwe single 'Welcome to the DCC' als eersten live. Net voor de set sprak 3FM-dj Vera Siemons met Conor, Dom en Joe over het nieuwe conceptalbum.

Welcome to the DCC

De eerste single was eigenlijk bedoeld als introductie voor het album, maar voor ze het wisten, kreeg 'Welcome to the DCC' vorm als volwaardig nummer. Meer nog. Het werd een eersteklas banger. Vorige maand pakte 'Welcome to the DCC' nog de 3FM Megahit.

'Welcome to the DCC 'zou het beginpunt zijn voor het hele conceptalbum. Voor hun vierde plaat durft de band van hun vertrouwde pad af te wijken. Dead Club City wordt geen standaard Nothing But Thieves album, maar een wereld op zich.

Quote

"'Welcome To The DCC' is eigenlijk een advertentie voor de stad: Dead Club City."

Joe Langridge-Brown

Dead Club City

Het conceptalbum draait rond Dead Club City: een club zo groot als een stad. Enkel toegankelijk voor leden. Het gaat vooral om het mysterie. Hoe raak je binnen en hoe ziet de stad er uit? Om de wereld en het mysterie rond het album groter te maken, deelde de band posters en flyers om fans welkom te heten in Dead Club City. "Iedereen is uitgenodigd, maar niet iedereen mag binnen."

De wereld van Dead Club City is ook te horen in de teksten van Conor. De nummers zijn geschreven vanuit het perspectief van fictieve personages die naar Dead Club City willen. Conor: "In de wereld van DCC speelt een fictieve band: 'The Zeroes'. Ik zing ook als verschillende personages, niet als Conor."

Quote

"Ik zing als verschillende personages, niet als Conor." 

Conor Mason

Een nieuwe sound

Voor de vierde plaat kreeg de band meer tijd, maar ook meer vrijheid. Tijdens het maken van de plaat was de band van voornemens om zich niet te serieus te nemen en vooral plezier te hebben met de wereld die ze zelf bedacht hadden. "Als het flopt, is het helemaal onze schuld.", vertelt Joe.

Daarnaast is het ook het eerste album dat Dominic zelf heeft geproduceerd. Voor hun nieuwe sound haalde de band inspiratie in de jaren tachtig. Zo greep Conor terug naar de r&b en soulplaten waar hij als kind mee opgroeide. Van Al Green tot Sly and the Family Stone.

Check hier het volledige interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het nieuwe album 'Dead Club City' komt op 7 juli uit. Nothing But Thieves staan deze zomer op Lowlands.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie