3FM nieuws

Suede brengt eerste vijf albums opnieuw uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Suede brengt eerste vijf albums opnieuw uit


De Britse band Suede kwam afgelopen jaar weer bij elkaar voor een reunie en ook in 2011 heeft de band plannen. Ze komen met speciale heruitgaven en liveshows.

De mannen van Suede brengen in juni van dit jaar hun eerste vijf album opnieuw uit, compleet geremasterd en uitgebreid. Het gaat om hun titelloze debuut uit 1993, Dog Man Star uit 1994, Coming Up uit 1996, Head Music uit 1999 en A New Morning uit 2002. De heruitgaven bevatten ook nooit eerder uitgebracht materiaal en zeldzame beelden van de band op DVD.

Butler

Een van de oprichters, Bernard Butler, verliet nog voor het tweede album de band. Hij was er afgelopen jaar ook niet bij, toen de band weer bij elkaar kwam. Maar hij heeft nu wel met de band samen het extra materiaal uitgekozen en was betrokken bij het masteren van de albums.

Speciale shows

Rondom de releases van de albums geeft Suede ook drie speciale optredens in Londen. Elke avond spelen ze een album in het geheel, met op 19 mei hun debuut, de dag erna het tweede album en de 21e het derde album.

Ster advertentie
Ster advertentie