3FM nieuws

3FM start vanaf september met nieuwe programmering

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM start vanaf september met nieuwe programmering

NPO 3FM start vanaf maandag 12 september met een nieuwe programmering. 3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman zijn vanaf dan elke werkdag te horen met hun nieuwe ochtendshow. Barend van Deelen komt het 3FM-team versterken en is de nieuwe presentator van de middagshow.

Ochtendshow: Rob Janssen en Wijnand Speelman

Bij 3FM start de dag met het positieve geluid van radioduo Rob Janssen en Wijnand Speelman (AVROTROS/KRO-NCRV), elke werkdag van 06.00 tot 09.30 uur. In deze show staat humor, het hier en nu en muziek centraal.

“Rob en Wijnand hebben zich als duo op de vrijdagavond ijzersterk bewezen," aldus zendermanager Menno de Boer. "Ik bewonder hun drive, inzet en creativiteit. Dit is het moment om samen hun ambitie – een eigen ochtendshow - waar te maken. Ze zijn ‘die hard’ muziekliefhebbers, hebben waanzinnige chemie en staan met hun programma in het hier en nu. We willen een zender zijn waar je je snel thuis voelt, met een brede blik en open mind: soms hoor je bij ons nét even die andere classic of iets gloednieuws. Juist dat maakt 3FM zo verrassend en dat avontuur past bij ons.”

Muziek centraal

Jorien Renkema blijft van 09.30 tot 12.00 uur te horen met ‘Het Betere Werk’ (AVROTROS). Timur Perlin verrast luisteraars ook in het nieuwe radioseizoen met zijn lunchprogramma ‘Requestival’, van 12.00 tot 13.00 uur (BNNVARA). Deze show markeert het midden van de werkdag en geeft de lunch een onderscheidend geluid, waarbij de luisteraar samen met Timur elke dag de playlist bepaalt.

Op maandag 3 oktober start het nieuwe middagprogramma van Barend van Deelen (PowNed), te horen tussen 16.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met donderdag. Een middagshow die frisser, sneller is en avontuur in zich heeft.

Quote

Met Barend kiezen we voor een groot radiotalent. Ik ben trots dat hij terugkeert bij 3FM. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onderscheidende en ervaren radiomaker met een eigen sound. Hij is klaar om de middag te veroveren.

Menno de Boer

Eddy Keur op 3FM

3FM verwelkomt ook Eddy Keur (PowNed) in de programmering. Op vrijdagmiddag hangt hij elke week de slingers op met een andere 3FM-dj. Eddy is vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen. Jamie Reuter en Olivier Bakker (PowNed) vormen een nieuw duo op de vroege vrijdagavond, van 19.00 tot 22.00 uur, met een programma bomvol nieuwe én live-muziek. Het weekend goed inzetten kan als altijd met De Boem Boem Discoshow, gepresenteerd door 3FM-dj Rámon Verkoeijen (BNNVARA).

Menno de Boer: “Met deze getalenteerde radiomakers hebben we een perfecte flow in de dag te pakken. Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe programma’s en hoe de teams zich de komende tijd gaan ontwikkelen. Ook in het nieuwe radioseizoen blijft 3FM dé zender met een grenzeloze liefde voor muziek die we graag delen met luisteraars. We zijn de kraamkamer van Nederlands talent en we supporten acts vanaf het prille begin tot en met hun grote shows. Het 3FM-geluid zal onderscheidend zijn: pop in de breedte gecombineerd met bandgeluid, nieuwe muziek en live-optredens.”

Het weekend

In het weekend neemt Vera Siemons de luisteraars mee naar de tofste festivals, concerten en artiesten in Vera on Track (NTR), van 19.00 tot 22.00 uur. In Club Cleven (VPRO) covert Eva Cleven samen met de luisteraar het moderne Nederlandse uitgaansleven in brede zin: van Lowlands’ X-Ray tot clubavonden in TivoliVredenburg en Encore in De Melkweg. Op zaterdag van 22.00 tot 00.00 uur. Zondag op hetzelfde tijdstip doet het programma ‘Wat Anders’ (ZWART) zijn intrede op 3FM waar volop ruimte is voor hiphop.

De rest van de programmering wordt binnenkort bekendgemaakt. Het nieuwe radioseizoen start vanaf maandag 12 september op NPO 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie