3FM nieuws

Frequently Asked Questions over 3FM Serious Request op een rijtje

  1. Nieuwschevron right
  2. Frequently Asked Questions over 3FM Serious Request op een rijtje

Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april komen 3FM-dj's 24 uur per dag in actie. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis, dat hulp biedt tijdens de coronapandemie. En daarvoor hebben ze jouw hulp hard nodig. Wij hebben de meest gestelde vragen voor jullie op een rijtje gezet, Iris van Deinse van het Rode Kruis beantwoordt al jullie vragen via Instagram. Hieronder vind je de samenvatting.

Wat doet het Rode Kruis?

"Op dit moment is het Rode Kruis op verschillende manieren actief. Zo helpen ze in ziekenhuizen, ondersteunen ze huisartsenposten en zijn ze actief in zorghotels waar coronapatiënten zijn, daar ondersteunen we het zorgpersoneel. Maar tegelijkertijd is het Rode Kruis er ook voor de mensen die het nu lastig hebben, die vast binnen zitten en niemand hebben die de boodschappen kan doen. De mensen die het lastig hebben kunnen ook bellen naar de Rode Kruis hulplijn. De hulplijn staat open voor een luisterend oor, dus op die manier kunnen mensen ook hulp vragen."

Waarom is het geld zo hard nodig?

"Het Rode Kruis is nu heel hard aan het hulpverlenen in Nederland én daarbuiten. Waarom? Omdat er op dit moment ontzettend veel mensen zijn die er alleen voor staan, in thuisquarantaine. Maar ook omdat het zorgpersoneel keihard aan het werk is en daarom wel wat extra hulp kan gebruiken. Daarnaast zijn er tekorten aan beschermingsmiddelen. Kortom: hulp van het Rode Kruis is op dit moment hard nodig. Hoe meer geld, hoe meer mogelijkheid er is om hulp te kunnen verlenen."

Mag ik ook in actie komen voor 3FM Serious Request?

"Vanwege het coronavirus willen we vragen om geen actie op te zetten waarbij je de maatregelen niet kunt naleven. Organiseer dus geen pubquiz, spelletjes-avond, wandelroute of collecte waarbij mensen samenkomen. Je kunt voor deze editie van 3FM Serious Request daarom ook geen speciale actiepagina aanmaken, maar je kunt wel thuisquarantaine-proof geld inzamelen en storten via de knop hieronder.

Is 3FM Serious Request ook te zien op TV?

Tijdens de actieweek van 13 tot en met 17 april kan je alles volgen live op 3FM!

Hoe kan ik 3FM Serious Request steunen?

Je kunt 3FM Serious Request steunen door te doneren. Ook is het mogelijk om plaatjes aan te vragen voor geld.

DONEER NU VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Help, de plaataanvraag gaat mis!?

Tip: zorg ervoor dat je je standaardbrowser gebruikt en NIET in incognito-modus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie