3FM nieuws

Green Day musical

  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day musical
Green day heeft bevestigd dat er een musical komt van American Idiot. Het is wat 'out of character', geeft de band zelf ook toe.
Het album American Idiot wordt een musical. Dat heeft Green Day vandaag bevestigd


Echt waar

Het goedverkochte album van de punkband moet in september klaar zijn als musical. De geruchten deden al langer de ronde en nu is de kogel dus door de kerk. De musical zal worden opgevoerd in het Berkley Repertory Theatre in Californië , VS.


Top regisseur

De band werkt samen met Michael Mayer, de regisseur van de - blijkbaar zeer bekende- musical Spring Awakening, die recent in Londen in premiere ging.

Musical

Billie Joe Armstrong liet weten in de New York Times: "It doesn’t make a lot of sense, but that’s what I love about it. When people see it, it’s going to be my wildest dream." Het is inderdaad niet de meest logische stap van de punkband om een musical te maken. Het zou het imago van musicals wel kunnen opkrikken.

Groove

Mayer wilde graag werken met Green Day. Tijdens de productie van Spring Awakening, dacht hij vaak na over de groove van Green Day: 'Why can’t this (Spring Awakening, red. ) have a groove like 'Boulevard Of Broken Dreams?'

Als de musical een succes wordt, dan gloort Broadway aan de horizon.

>> Lees meer over Green Day

Ster advertentie
Ster advertentie