3FM nieuws

Glitters en alleen maar hits bij Dua Lipa in de Ziggo Dome

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Glitters en alleen maar hits bij Dua Lipa in de Ziggo Dome

"Amsterdam godverdomme, ik ben zo blij en we gaan vanavond naar de klote!" Met die woorden trapte Dua Lipa haar eerste van de twee uitverkochte Ziggo Dome-shows af. De Britse popsensatie serveerde het publiek in Amsterdam een mix aan dans, glitters en meer hits dan je je van te voren misschien had gerealiseerd.

In 2016 staat Dua Lipa als onbekende 21-jarige op het Groningse showcasefestival Eurosonic Noorderslag. Daar hoort men voor het eerst haar doorbraaksingle en ex-3FM Megahit 'Be The One'. Hier wordt direct duidelijk dat we grote dingen mogen verwachten. Twee albums en grote samenwerkingen met o.a. Chris Martin, Elton John en Silk City later mag ze zichzelf één van de grootste popsterren van deze eeuw noemen. Iets wat ze met haar twee uitverkochte shows in Amsterdam dubbel en dwars bewijst.

Avond 1 in de Ziggo Dome

Dat ze inmiddels ook veel hits op haar naam heeft staan, wordt in de Ziggo Dome al snel duidelijk. De show bestaat uit 4 fases die allemaal gekenmerkt worden door een nieuwe outfit en een nieuw decor. Eén ding blijft hetzelfde en is constant en dat is dat ieder liedje van begin tot eind wordt meegezonden.

Of je nou een diehard fan bent of meegesleurd door anderen, dit zijn de liedjes die je de afgelopen jaren overal hebt gehoord. Van (inmiddels) klassiekers als 'New Rules' en 'One Kiss' naar hits van haar laatste album Future Nostalgia zoals 'Don't Start Now' en 'Break My Heart'

foto: Nathan Reinds

foto: Nathan Reinds

Glitters, dans en vliegen

Daarnaast heeft de show alle ingrediënten die een goed popconcert moet hebben en zie je dat de crew er al een enorme Amerikaanse tour op heeft zitten. Iedereen is op elkaar ingespeeld en er valt geen foutje te ontdekken. Er is een juiste afwisseling tussen dans en zang, voor het publiek zijn er ballonnen, glitters en confettikanonnen. Ook maakt Dua goed gebruik van de catwalk die leidt tot een kleiner podium middenin in het publiek.

Als ze aan het eind tijdens 'Levitating' dan ook nog de lucht ingaat en over het publiek heen zweeft, is de avond compleet en loopt er geen enkel persoon met een onvervuld gevoel naar buiten. Het Future Nostalgia-tijdperk krijgt een strik eromheen, en nu is het alleen maar hopen en uitkijken naar wat hierop volgt.

foto: Nathan Reinds

foto: Nathan Reinds

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie