3FM nieuws

Soullegende Bobby Womack overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Soullegende Bobby Womack overleden

Soulzanger Bobby Womack is op 70-jarige leeftijd overleden.

Soulzanger Bobby Womack is overleden. Even leek het een hoax te zijn, maar de dood van de zanger is inmiddels door zijn platenlabel XL Recordings bevestigd aan Rolling Stone Magazine. De doodsoorzaak van de Amerikaanse zanger is niet bekend. Bobby Womack scoorde grote hits als 'Lookin' For A Love', 'That's The Way I Feel About 'Cha', 'Across 110th Street' en 'Woman's Gotta Have It'.

Carrière

Womack begon zijn carrière in de jaren zestig, toen hij samen met zijn broers de band Curtis Womack and the Womack Brothers begon. Onder de naam The Valentinos brachten zij in 1964 het nummer 'It's All Over Now' uit. Een maand later maakten de Rolling Stones een eigen versie van de track en scoorden daar hun allereerste nummer-1-hit mee.

Na het uiteenvallen van The Valentinos speelde Womack gitaar op verschillende albums, onder meer op het album Lady Soul van Aretha Franklin. In 1968 bracht Womack zijn debuutalbum Fly me to the Moon uit, waarna de succesvolle albums bleven komen: Understanding (1972), Across 110th Street (1973), Facts of Life (1973) en Lookin for a Love Again (1974). Ook in de jaren '80 scoorde Womack hits, waaronder 'If You Think You're Lonely Now.'

Bobby Womack - 'Across 110th Street'

Samenwerkingen

In zijn lange carrière als zanger en gitarist heeft Bobby Womack met veel mensen gewerkt. Naast Aretha Franklin staan ook namen als Janis Joplin, Jimi Hendrix, Ray Charles, Damon Albarn en Gorillaz op de lange lijst van samenwerkingen.

Albarn trad op Down The Rabbit Hole op toen hij het hoorde en hij sprak daar het publiek toe over zijn zeer gewaardeerde collega en vriend.

Gezondheidsproblemen

Bobby Womack had al langer gezondheidsproblemen, zoals diabetes en kanker. Ook kampte hij met een drugsverslaving en werd vorig jaar bekend dat Womack aan Alzheimer leed. Ondanks dat was de soulzanger bezig met een nieuw album, stond hij vorig jaar nog op North Sea Jazz en zou hij op 19 juli 2014 een optreden geven in Paradiso Amsterdam.

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers zei op zijn Facebook-pagina het volgende over de dood van Womack:


Bobby Womack - 'Looking For A Love'

Gorillaz, Bobby Womack & Mos Def - 'Stylo' live bij Jools Holland

Ster advertentie
Ster advertentie