3FM nieuws

Wijnand en Maarten van Rossem zijn IJ-brekers!

  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand en Maarten van Rossem zijn IJ-brekers!

Ze krijgen het heen en weer van elkaar, maar dat maakt IJ-brekers met Wijnand en Maarten van Rossem zo'n goed duo. Interviews over het IJ.

Drs. P zong het idee van Wijnand en zijn vriend Marnix Haak al eens treffend: "Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer". Samen bedachten zij een bijzonder project: IJ-brekers.

IJ-brekers met Wijnand Speelman en Maarten van Rossem

IJ-brekers is gestoeld op deze pakkende tekst, want Wijnand gaat samen met Maarten van Rossem heen en weer met de pont van Amsterdam Centraal Station naar de overkant van het IJ om te eindigen in Amsterdam Noord. Onderweg interviewen zij de passanten op het water die allemaal een ander verhaal te vertellen hebben. Een soort Forensisch onderzoek?!

Wijnand: "Ieder mens heeft wel een mooi verhaal te vertellen en in de paar minuten die wij hebben tijdens de oversteek, proberen we achter die verhalen te komen. Maarten is hierbij een ankerpunt voor mij. Ik kan een aardig potje interviewen, maar als mijn inspiratie echt aan lager wal dreigt te raken, put hij weer uit een andere bron en weet hij steeds weer met scherpe vragen te komen."

Volg de IJ-brekers en hun interviews op hun Facebook pagina of op hun Twitteraccount

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie