3FM nieuws

Parijs zegt au revoir tegen liefdesbrug met slotjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Parijs zegt au revoir tegen liefdesbrug met slotjes

In Parijs hebben ze de beroemde Pont des Arts gesloopt omdat 'ie te zwaar werd. Aan de brug hebben duizenden stelletjes hun liefde vergrendeld met een slotje. Met welk symbolisch slotje heb jij de liefde vereeuwigd?

Ai ai ai. De stad van de liefde is in één klap een stuk minder romantisch. Sinds 1 juni zal een lading toeristen met tranen in de ogen terugkeren naar huis, omdat hun plan voor een zoetsappig huwelijksaanzoek op de Pont des Arts in vlammen is opgegaan.

Bye bye amour

Parijs heeft de beroemde brug, waar duizenden koppels een slotje hebben bevestigd om hun liefde te vereeuwigen, gemolesteerd. De romantische oversteekplaats, die trouwens op de Werelderfgoedlijst staat, werd door al die slotjes veel te zwaar. De gemeente moest om veiligheidsoverwegingen stappen ondernemen, en de slotjes dus verwijderen. Treurig, heel treurig.

"Is dit de laatste dag?"

Het NOS Journaal nam een kijkje bij de idyllische trekpleister en vroeg verliefde voorbijgangers wat ze vinden van de hartverscheurende kwestie:

"Is dit de laatste dag? We zijn hier nog maar een paar uur." - een stelletje

"Ik hoorde dat ze ze gaan weggooien. Ik denk dat ze de slotjes naar een museum moeten brengen." - een jongen met Australisch accent

"We wilden een slotje in het midden ophangen, maar dat is nu verboden." - nog een stelletje

Hoe vergrendel jij je liefde?

Slotjes aan bruggen, krabbeltjes in bomen, namen op wc-deuren of tattoos. Je kunt de hartstocht voor je geliefde op vele manieren uitten. Met welk symbolisch slotje heb jij de liefde vereeuwigd? Kom maar door met die foto's (via de 3FM-app) of drop een liedje in onze Pont des Arts playlist (onderaan).

Frans en Sanne krasten hun namen in de wc-deur van hun kroeg:

Fleur en Guy gingen aan de haal met een pen in Stockholm:

En dit is een mysterieus anoniem boomhartje:

Pont des Arts ♥ playlist

Welk liedje MOET in deze afspeellijst? Spread the word, reageer onder het artikeltje, dan voegen we het nummer toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie