3FM nieuws

Nieuw experiment tegen doorverkoop concertkaarten: doneer wat je kunt

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw experiment tegen doorverkoop concertkaarten: doneer wat je kunt

Het gebeurt nog steeds veel te vaak: kaarten voor concerten die meteen op doorverkoopsites belanden en vervolgens niet verkocht worden. Resultaat? Lege stoelen in de zaal, terwijl daar fans horen te zitten.

De Amerikaanse Tegan And Sara hebben daar iets op bedacht. Ze speelden deze week een uitverkochte show in San Francisco, maar er zouden zo'n 200 lege stoelen overblijven vanwege overpriced doorverkoopsites.

Pay what you can

De oplossing van Tegan And Sara? Tellen hoeveel stoelen er leeg blijven en op de avond van het concert die plekken zelf vrijgeven en verkopen aan fans. Wie het eerst komt, het eerst maalt. En niet onbelangrijk: er zijn dus geen vaste prijzen, maar fans kunnen ervoor betalen wat ze het waard vinden!

Het geld wat wordt betaald voor deze overgebleven tickets wordt gedoneerd aan de stichting van de band, die LHBT+-vrouwen en meisjes steunt. In alle opzichten een goed idee, dus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegan And Sara proberen dit voor nog een aantal shows. Mocht het een succes worden, is dit misschien ook wel een goede last-minute oplossing voor in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie