3FM nieuws

James Blake bezig met derde album

  1. Nieuwschevron right
  2. James Blake bezig met derde album

James Blake heeft bekendgemaakt dat hij in 2015 met een nieuwe plaat komt. En dat kan zomaar in samenwerking zijn met Kanye West!

(foto: Henry Laurisch)

Ondanks dat hij de toekomst van de muziekindustrie behoorlijk somber inziet, wil electronic/dubstep producer James Blake zijn derde album volgend jaar uitbrengen. En daarvoor wil hij de hulp inschakelen van Kanye West, vertelde hij aan Miami New Times.

Samenwerken met Kanye West

De Brit heeft veel respect voor Kanye en voor wat de rapper de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Over de samenwerking zegt James: "We zijn nog niet veel in dezelfde ruimte aan de slag gegaan, maar we hebben een paar dingen gedaan en elkaar geholpen. Het ziet er naar uit dat het gaat lukken om een samenwerking aan te gaan voor dit album. Ik heb een specifiek nummer waar ik hem graag op wil zetten, en als hij dat kan doen voordat mijn album uitkomt, zou dat fantastisch zijn."

Veel veranderd

James bracht in 2011 zijn debuutalbum uit met daarop de 3FM Megahit 'Limit To Your Love'. Twee jaar later verscheen zijn laatste plaat Overgrown. In de tussentijd is er veel gebeurd: "Ik ben nu single, dus dat is veranderd. Heel veel dingen in mijn leven zijn veranderd sinds het laatste album uitkwam, en het is er vooral beter op geworden, dus ik voel me goed, denk ik. Het schrijven gaat over het algemeen goed, en ik ben daar ook al een tijdje mee bezig."

James Blake - 'Limit To Your Love'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie