3FM nieuws

Sven Hammond Soul is vruchtbaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Sven Hammond Soul is vruchtbaar

Sven Figee, aanvoerder van Sven Hammond Soul, liet vrijdag live zijn nieuwe werk horen bij Giel.

Sven Hammond Soul werd opgericht door Sven Figee. Een man met een rijk muzikaal verleden. Hij speelde in rockbands, funkgroepen, big bands en in een oer- Hollands bandje. De stijl van Sven Hammond Soul is verrassend door zijn veelzijdigheid aan rockende soul, jazz, funk en meer.

Sven Hammond Soul 18 november live bij Giel

Het nieuwe album The Apple Field wordt omschreven als een dollemansrit. Wederom een bonte mix van muziekstijlen. Zet het album op en luister naar ondermeer sixtiepop, deepsoul, funk en pop. The Apple Field is een term uit de spirituele leer van het Jodendom: Kaballah. Het staat voor vruchtbaarheid, goede samenwerkingen, leerde Sven van zijn vriendin. En dat slaat wel ergens op als je luistert naar het nieuwe album. Je hoort Patt Riley, Ivan Perotti en gitarist Tim Eijmaal op het album. Zondag is de releaseparty van het album in de Amsterdamse Panama. Dat belooft echt een feestje te worden.

Tracks

Giel wordt erg enthousiast van de cover van 'Smack My Bitch Up' van de Prodigy. Sven zelf is erg trots op de ballads 'Oh Woman' en 'Last Time'. En als je heel goed luistert hoor je Sven zelf ook zingen in de koortjes.

Sven Hammond Soul live met 'Oh Woman'

En daarom is Sven zo trots op dit nummer:

Ster advertentie
Ster advertentie