3FM nieuws

Eurovisie Songfestival 2015 vindt plaats in Wenen

  1. Nieuwschevron right
  2. Eurovisie Songfestival 2015 vindt plaats in Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen organiseert de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De Oostenrijkse omroep ORF neemt de registratie van het Eurovisie Songfestival 2015 voor haar rekening en mocht kiezen tussen Wenen, Graz of Innsbruck als gaststad voor het evenement. Door middel van presentaties gingen de steden de strijd aan. Wenen ging er uiteindelijk met de winst vandoor, maakte Eurovision.tv woensdagavond 6 augustus bekend. "Samen gaan we alles aan doen om er een succesvolle zestigste editie van het Eurovisiesongfestival van te maken," aldus ORF-directeur Alexander Wrabetz.

Zestigste editie naar Oostenrijk dankzij Conchita

De zestigste editie van de liedjeswedstrijd is in Oostenrijk beland dankzij de extravagante Conchita Wurst. De als vrouw verklede zanger behaalde met het nummer 'Rise Like A Phoenix' de eerste plaats. De halve finales vinden in 2015 op 19 en 21 mei plaats en de finale barst 23 mei los, dit alles in de Weense Stadthalle.

Ilse DeLange en Waylon op Eurovisie Songfestival 2014

Met hun nummer 'Calm After The Storm' bereikten Ilse DeLange en Waylon zaterdagavond 10 mei de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival. Het duo kreeg van de verschillende landen in totaal 238 punten. De tweede positie is de beste prestatie van Nederland sinds 1975, toen Teach-In met 'Ding-A-Dong' op de eerste plek terecht kwam. Een jaar eerder behaalde Anouk de negende plek met het nummer 'Birds'.

Ilse DeLange en Waylon ontvangen goud en platina

Een dag nadat DeLange en Waylon terugkeerden van het succesvolle Songfestivalavontuur in Kopenhagen, ontving het gelegenheidsduo een gouden plaat en een week later zelfs platina voor hun gezamenlijke album.

>> Lees meer over The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival

Ilse DeLange en Waylon - 'Calm After The Storm'

Ster advertentie
Ster advertentie