3FM nieuws

Dotan kondigt extra dag aan voor zijn festival

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan kondigt extra dag aan voor zijn festival

Het singer-songwriter festival van Dotan was binnen een uur uitverkocht. Daarom heeft hij besloten een extra dag te organiseren.

(Foto door: Bart van der Putten)

Dotan maakte maandag (21 maart) bekend dat hij een eigen festival organiseert, het 7 Layers festival, dat 18 september plaatsvindt in Amsterdam. Binnen een uur waren alle kaarten weg. Daarom heeft de zanger een extra dag georganiseerd: op 17 september. Tickets kun je kopen via de site van Paradiso.

"Een ontdek festival"

Dotan wil het publiek kennis laten maken met singer-songwriters die wij nog niet kennen, maar waar we zéker van moeten horen. Hij nodigde er maandagochtend (21 maart) al een paar uit op De Speelplaats bij Giel (check de optredens onderaan het artikel). De 7 Layers Sessions zijn ontstaan uit een eigen gemis:

"Ik miste in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen en dat werden de 7 Layers Sessions in Bitterzoet.

Op deze avonden wilde ik het publiek kennis laten maken met internationale singer-songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen. Dat werkte zo goed dat we na drie edities een heus festival kunnen presenteren en daar ben ik supertrots op.

Ik had nooit kunnen bedenken dat ik deze fantastische muzikanten een podium kon bieden, nog niet lang geleden speelde ik zelf nog in huiskamers. Het is een prachtige kans voor (inter)nationaal talent om zichzelf in de kijker te spelen en voor reeds gevestigde artiesten creëren we een sfeer waar er alle aandacht is voor de muziek in al zijn puurheid." - Dotan

Waar?

Locaties als de Vondelkerk, Peoples Place, Concerto en alle zalen van Paradiso zullen worden omgetoverd tot intieme ruimtes waar de muziek van verschillende getalenteerde singer-songwriters uit de hele wereld de ruimte en aandacht krijgt die het verdient.

Line-up:

De Noorse singer-songwriter Thomas Dybdah, de 26-jarige Engelse Benjamin Francis Leftwich, de Deense Alex Vargas, de jonge Britse Fenne Lily, Hanna Leess met haar hartverwarmende en hoopvolle liedjes, singer-songwriterduo Joseph & Maria uit Nieuw-Zeeland, Patrick O'Laoghaire alias I Have A Tribe en de Belgische St. Grandson. Binnenkort worden er meer namen bekend gemaakt.

(v.l.n.r: Alex Vargas, Alessi en Craig Gallagher)

Maandag 21 maart was Dotan op bezoek bij 3FM, en nam hij een aantal singer-songwriters mee die we móeten kennen:

Alessi:

Craig Gallagher:

Alex Vargas:

Ster advertentie
Ster advertentie