3FM nieuws

Sven Hammond Soul live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Sven Hammond Soul live bij Giel

Sven Hammond Soul kwam vrijdagochtend 1 augustus op bezoek bij Giel.

Sven Hammond Souls derde studioalbum The Usual Suspects verscheen vrijdag 7 februari. Diezelfde dag bracht de band een bezoekje aan Giel om hun nieuwste nummers te spelen. Dat is alweer ruim vijf maanden terug en daarom schuiven ze vrijdagochtend 1 augustus weer aan om De Speelplaats te vullen met dirty, gritty soul! Ook deed de band een cover van Coldplays 'Magic'.

Sven Hammond Souls The Usual Suspects

Onder leiding van toetsenist Sven Figee timmert Sven Hammond Soul al jaren aan de weg om één van de beste livebands van Nederland te worden. Voor The Usual Suspects schakelde de band de hulp in van de Britse producer Tony Platt (bekend van AD/DC, Bob Marley en Buddy Guy).

Ze namen het album op in een studio in Brussel en dankzij de mastering-skills van Ray Staff heeft de plaat een internationaal karakter gekregen. Maar Sven Hammond Soul richtte zijn muzikale pijlen eerst op Nederland. Zo tourde de band al langs de bekende popzalen in eigen land, speelden ze in de BNN Bar van That's Live en stonden de mannen op festivals als Bospop en de Zwarte Cross.

Sven Hammond Soul - 'Golden'

Sven Hammond Soul covert 'Magic' van Coldplay

Sven Hammond Soul - 'After Smoke'

Interview Sven Hammond Soul

Ster advertentie
Ster advertentie