3FM nieuws

5 artiesten die beter kunnen koken dan jij

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 artiesten die beter kunnen koken dan jij

Een moordend tourschema, een hoop drank en last but not least: ongezond eten. Tenminste, dat denken we vaak. Maar schijn bedriegt, want er zijn een hoop artiesten met kook-skills waar wij jaloers op zijn.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze on-the-road soms nog steeds leven als pubers die voor het eerst op zuipvakantie in Renesse zijn, maar toch: het geeft hoop dat deze muzikanten (thuis) wel een fraai maaltje kunnen maken. Komen ze, in willekeurige volgorde.

Josh Homme's rode bietensalade met azijn, rode pepers en stukjes roquefort schimmelkaas

En dat volledig naar het recept van mama Homme. Want Josh is naast grote baas van Queens of the Stone Age ook dol op goed eten (én drinken). Dat blijkt uit de aflevering van Anthony Bourdain's 'No Reservations', een kookshow waar de punk-chef op bezoek gaat bij Homme en rockbuddies in de Californian desert.

"Wat opvalt is dat eten een centrale rol speelt in deze scéne", aldus Bourdain. "Als de één muziek aan het maken is, staat de ander te koken en andersom. En deze gasten kunnen koken!"

En we moeten het 'm nageven: dat lijkt inderdaad zo te zijn. Want nagenoeg alle muziekvrienden van Josh en hijzelf kunnen een aardig potje gevarieerd en gezond koken. Een andere rode draad binnen het gastronomische spectrum van deze Amerikaanse rockers? Tequila. Veel tequila. Cheers!

Sef's chili cin carne: "Als je niet van pittig houdt, moet je oppassen met deze!"

Het ingrediëntenrondje van topchef Sef begint al goed als hij de chipotle pepers introduceert. Want voor de kookserie van Munchies maakte hij geen chili con carne maar chili sin carne. En dat is nogal een verschil.

"Het is een variant op chili con carne. Ik heb een tijdje geleden bedacht dat ik zo min mogelijk vlees wil eten, omdat ik vind dat we als mensheid een beetje teveel vlees eten.", vertelt Sef.

Sef groeide op met de Marokkaanse keuken, maar heeft inmiddels ook liefde voor de Mexicaanse keuken dankzij goede vriend The Flexican. "Mijn vader zei altijd tegen mij: echte mannen moeten kunnen koken. Als je niet kan koken, dan kan je ook niet voor jezelf zorgen." Dus: begin met (goed) koken, man!

Matthew Bellamy: geen topkok, wél groot liefhebber van zijn handgemaakte pasta's

"Ik ben geen fantastische kok hoor als ik eerlijk moet zijn", vertelde Matt tijdens In 24 Hours With... van Kerrang Magazine. "Maar ik ben wél goed in het maken van verse pasta's. Ik hou ervan om die from scratch te maken. Je weet wel, met de hand, deeg, bloem en eieren. Het is mijn favoriete maaltijd en zelfgemaakte pasta's zijn erg makkelijk om te maken."

En dan, alleen pasta? Nee hoor. Matthew vult zijn pasta graag aan houdt het basic, zo lijkt.

"Een beetje fruit de mer, wat tomatensaus, wat jij maar wil. In een week eet ik minstens vier pasta's.", vertelt Matthew. In andere woorden: eet vier keer in de week verse pasta, koop een gitaar en kijk of jij ook een superdrone kan worden die volle stadia trekt!

Action Bronson: was gourmet-chef voor hij het in de muziekbiz maakte

En daarom is het eigenlijk ook helemaal niet zo heel gek dat de Amerikaanse rapper zijn eigen online kookshow heeft die gekscherend 'F*CK, THAT'S DELICIOUS' is genoemd. Kijk hieronder een aflevering voor dat gegarandeerde 'shit-ik-moet-nu-iets-eten'-gevoel. Dan gaan wij nu ook even een lamskoteletje bakken hoor, ogenblikje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sir Paul McCartney's Master Recipe for Mashed Potatoes

Los van het feit dat het filmpje nogal awkward is bakt de voormalig Beatle er wel wat van in de keuken. "Right, this is a first...", begint Paul de video die later toch een charmante Britse kookshow-host blijkt te zijn.

"Supersuccesvol als Beatle en dan AARDAPPELEN uitlichten in een kookvideo?!", horen we je denken.

Eens, alleen blijkt dat de Beatles helemaal niet zoveel eisen hadden als het aankwam op eten, zeker John Lennon niet. Zijn favoriete maaltijd? "Waarschijnlijk steak en friet... denk ik", aldus de Beatle in een radio-interview. Simpel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weet jij nog wat kooksterren die wij helemaal zijn vergeten? Gooi ze vooral in de comments!

Ster advertentie
Ster advertentie