3FM nieuws

Kraantje Pappie stopt in 2016 en bedankt Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Kraantje Pappie stopt in 2016 en bedankt Giel

2016 betekent het einde van Kraantje Pappie! De Nederlandse rapper is dan namelijk van plan te stoppen met muziek maken onder dat pseudoniem.

(fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

Kraantje Pappie is van plan om in 2016 te stoppen! Hij wil vanaf dat moment geen muziek meer uitbrengen onder het pseudoniem Kraantje Pappie, meldt Faceculture. Het einde van Kraantje Pappie betekent niet het einde van de muziekcarrière van Alex van der Zouwen, zoals Kraan eigenlijk heet: "Ik wil meer over de man achter het pseudoniem laten zien. Ik wil mijn ideeën, denkwijze en plannen delen. Misschien ga ik daarna wel verder onder mijn eigen naam, maar dat weet ik nog niet."

Bedankje voor Giel

Kraan maakte van de gelegenheid gebruik om Giel te bedanken voor zijn support: "Giel is heel vroeg aangehaakt. We werden daar een keer uitgenodigd voor NachteGiel en dat klikte enorm." Toen Kraantje's debuutalbum eenmaal uitkwam, was Giel er opnieuw weer als één van de eerste bij: "Dus Giel is een belangrijke speler geweest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kraantje Pappie

De Nederlandse rapper ontdekte de hiphop muziek door RUN DMC en Bodycount. Zij zetten hem aan om zelf te gaan rappen. En met succes, want in 2008 kwam zijn eerste mixtape Clubvoer Mixtape uit. Zijn langverwachte debuutalbum Crane verscheen twee jaar later. Voor de plaat werkte Kraantje Pappie samen met drum-n-bass collectief Noisia. Vervolgens scoorde hij hits met onder andere 'Waar Is Kraan?', 'Feesttent' en de 3FM Megahit 'Met Z'n Tweeën'. Momenteel is Kraan bezig met zijn tweede album Crane II, maakte hij onlangs het nummer 'Handen Omhoog' met Jan Smit en trad hij op tijdens Das Coen Und Sanderfest!

Kraantje Pappie en Jan Smit - 'Handen Omhoog'

Ster advertentie
Ster advertentie