3FM nieuws

17 september uitgeroepen tot 'Foo Fighters Day'

  1. Nieuwschevron right
  2. 17 september uitgeroepen tot 'Foo Fighters Day'

De Amerikaanse stad Richmond heeft 17 september uitgeroepen tot 'Foo Fighters Day'.

De burgemeester van het Amerikaanse Richmond heeft naar aanleiding van het langverwachte Foo Fighters-concert in de stad 17 september uitgeroepen tot 'Foo Fighters Day'. De band trad woensdagavond 17 september op in Richmond, Virginia. Het optreden werd online georganiseerd door fans. Zij wilden de band voor het eerst in meer dan vijftien jaar weer naar de stad halen met de campagne 'Help Bring The Foo Fighters Back To RVA'.

Crowdfunded concert

In maart begonnen vier fans met de verkoop van kaarten voor een mogelijk Foo Fighters-concert in Richmond. Door middel van crowdfunding hoopten zij hun favoriete band na meer dan vijftien jaar weer naar hun stad te halen. Na 1500 tickets te hebben verkocht, boekten de Foo Fighters hun vlucht naar het Amerikaanse stadje en werd de droom van de fans werkelijkheid.

Bekijk hier het filmpje dat de fans maakten om geld op te halen voor het optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album en documentaire

De rockers van de Foo Fighters maakten maandag 11 augustus bekend dat hun achtste studioalbum Sonic Highways op 10 november wereldwijd in de winkels ligt. Tijdens het maken van dit album werd de band gevolgd voor een HBO-documentaire.

Ster advertentie
Ster advertentie