3FM nieuws

Axl Rose kreeg $50.000 bod om Guns N' Roses te verlaten

  1. Nieuwschevron right
  2. Axl Rose kreeg $50.000 bod om Guns N' Roses te verlaten

Guns N' Roses-zanger Axl Rose zou een bod van $50.000,- hebben gekregen om de toen nog niet doorgebroken band te verlaten.

Producer en muzikant Kim Fowley zegt dat Axl Rose ooit een bod heeft gekregen van $50.000,- om Guns N' Roses te verlaten en om zich bij een andere band aan te sluiten. Guns N' Roses had op dat moment nog geen platendeal.

"That's not enough for Guns N' Roses"

Fowley werkte toen voor een rijke manager die een band met veel problemen onder zijn hoede had. Hij raadde de manager aan om Axl Rose bij die band te laten zingen. Tijdens een vergadering bood de manager Axl Rose daarom een koffer met $50.000,- aan, waarop Axl zei: "With all due respect, sir, whoever you are – that's not enough for Guns N' Roses. We're going to be bigger than that. It's just a matter of time."

Welcome To The Jungle

Uiteindelijk werd Guns N' Roses één van de grootste hardrockbands van de jaren '80 en '90 en heeft Axl Rose die $50.000,- er inderdaad dubbel en dwars uit weten te halen. Op dit moment is de band echter wel verwikkeld in een lang juridisch conflict met Activision, de makers van de Guitar Hero-games. Volgens de rockers zou Activision op onrechtmatige wijze toestemming hebben gekregen om het nummer 'Welcome To The Jungle' in de Guitar Hero III te verwerken.

Ster advertentie
Ster advertentie