3FM nieuws

DMA's vertellen over het nieuwe nummer 'Delete' bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. DMA's vertellen over het nieuwe nummer 'Delete' bij Giel

Britpop, maar dan uit Australië! De mannen van DMA's stonden woensdagochtend bij Giel op De Speelplaats!

DMA's bestaat uit Johnny, Matt en Tommy: drie vrienden uit Sydney. De drummer van Blur, Dave Rowntree, vindt ze in ieder geval te gek: "Ze hebben de swagger van Oasis en de muzikaliteit en inventiviteit van de Arctic Monkeys". Niet slecht, toch?

Optredens

De albumtour van de mannen begint in Groot-Brittannië, waarna ze de oceaan oversteken om van 10 maart tot 23 april door de Verenigde Staten te cruisen. Gelukkig komen ze ook weer deze kant op, want op 5 mei staan ze in Paradiso in Amsterdam. Daarna gaan ze terug naar thuisland Australië.

Debuutplaat

In mei 2015 bracht de band debuut-EP DMA's uit, een groot succes in Australië en in Nederland slaat het nummer 'Your Low' ook aan. De debuutplaat van de band komt op 26 februari 2016 uit, en bij Giel gaven ze alvast een voorproefje van dat album:

Delete

Giel is vooral fan van het nummer 'Delete'. Hij belt met DMA's-fan Daniëlle, die zich afvraagt waar dat nummer over gaat. "Over het verwijderen van je ex van social media. Niemand vindt het leuk om z'n ex op Facebook tegen te komen, dus delete je diegene."

En natuurlijk speelden de Australiërs ook een cover uit de Mega Top 50. Ze kozen voor 'Follow The Sun' van Xavier Rudd, en dat klonk zo:

Ster advertentie
Ster advertentie