3FM nieuws

José James covert The Common Linnets bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. José James covert The Common Linnets bij Giel

José James speelde donderdag 5 juni zijn nieuwste tracks live vanaf De Speelplaats bij Giel en hij waagde zich aan de een cover van The Common Linnets!

Het nieuwe album van José James komt 10 juni uit en de eerste single van de plaat staat al online. Hoog tijd voor een bezoekje aan Giel!

José James

Dat hiphop en jazz perfect samen kunnen gaan bewijst José James. De artiest heeft een heel eigen jazzgeluid ontwikkeld. Bedoeld voor de generatie muziekliefhebbers van nu, maar zonder de expliciete toevoeging van hip hop- of dance-elementen. James debuteerde in 2008 met zijn plaat The Dreamer.

Meer rock

De nieuwe plaat van José James heet While You Were Sleeping en komt dinsdag 10 juni 2014 uit. Het is het vijfde studioalbum van de hiphop/jazzmuzikant. "Dit album is een samenvatting van alles waar ik van hou qua muziek. Van eigentijdse artiesten als Frank Ocean en James Blake tot grensverlegende artiesten waar ik mee op ben gegroeid als Nirvana en Radiohead," laat José weten in een persbericht.

José James live bij Giel

De eerste single van While You Were Sleeping heet 'EveryLittleThing' en kun je hieronder beluisteren. Bij Giel speelde hij 'While You Were Sleeping' én een cover van 'Calm After The Storm' van onze eigen The Common Linnets.

José James covert The Common Linnets

José James - 'While YOu Where Sleeping'

José James - 'Anywhere U Go'

Interview José James

Ster advertentie
Ster advertentie