3FM nieuws

Chaleur Humaine is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Chaleur Humaine is 3FM Album van de Week

Ooh la la! Check hier het volledige album van Christine And The Queens, Chaleur Humaine, dat 3FM uitroept tot Album van de Week. De Française scoorde al een zwoele hit met het nummer 'Christine', mais il y a plus, il y a plus!

>> Win 3FM Album van de Week

De 27-jarige artieste Héloise Lettissier scoorde deze lente haar eerste grote hit, 'Christine', een warm electropop-liedje dat je doet verlangen naar een krakende baguette met een stukje fromage en een vin rouge uiteraard.

Wie is Héloise Lettissier?

Héloise komt uit Nantes. Ze zingt al heel lang, sinds haar vijfde, maar is eigenlijk altijd onzeker geweest over haar stem. Onterecht, want in thuisland Frankrijk werd ze vorig jaar al met open armen ontvangen en nu smelten ook België en Nederland voor haar. In mei werd ze bij Giel verrast met een Gouden Plaat voor haar single.

Feministe

Christine maakt graag muziek, en dat doet ze dus met het personage Christine And The Queens, dat ze zelf heeft bedacht. Het is geïnspireerd op de gedachte (of misschien wel frustratie) dat je als vrouw geacht wordt er vrouwelijk uit te zien, terwijl dat beeld vrij beperkt is.

"In reclames hoor je: wees jezelf. Maar wat betekent dat als magazines maar één manier tonen om een meisje te zijn? Ik geloof dat je best een vrouw kunt zijn met behaarde benen en een snor."
- Christine And The Queens

Op de vraag of Héloise Lettissier een feministe is, is het antwoord: ja. Ze wil niet aan een ideaalbeeld hoeven te voldoen. Ze wil niet kiezen wie of wat ze is. Daar heeft ze zich nooit goed bij gevoeld. Ze wil vrij zijn en Christine And The Queens is daar wat haar betreft een uitvlucht in.

Fotograaf: Ben Houdijk

Panseksueel

Héloise draagt vaak een pak en noemt zichzelf een panseksueel (een seksuele, romantische of emotionele aantrekking of verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten). Ze wordt wel eens de vrouwelijke Stromae genoemd, ook al is haar muziek heel anders. Zo heeft Héloise bijvoorbeeld ook Engelstalige nummers op haar album staan. Nieuwsgierig naar meer kleine feitjes? Check onderstaande sheet. En beluister het hele album onderaan het bericht via Spotifty en Deezer.

Beluister 3FM Album van de Week: Chaleur Humaine

Christine And The Queens op Lowlands

Christine And The Queens staat zaterdag 14.00 uur in de Bravo. Tot daar, pour une danse!

>> 3FM op Lowlands

Ster advertentie
Ster advertentie