3FM nieuws

ICYMI: HAEVN is 3FM Serious Talent, James Blake covert Simon Garfunkel en een Spice Girls en Backstreet Boys Tour

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: HAEVN is 3FM Serious Talent, James Blake covert Simon Garfunkel en een Spice Girls en Backstreet Boys Tour

Het muzieknieuws van 9 oktober: ontroerende nummers, een Spice Girls + Backstreet Boys Tour (!!) en een nieuwe 3FM Serious Talent.

14.55 uur: Spice Girls en Backstreet Boys gaan samen op tour

Goed nieuws uit boy-/girlband land: de Spice Girls en de Backstreet Boys gaan in 2016 samen op tour. Althans, dat bevestigt Backstreet Boy AJ McLean in de Britse krant Daily Star.

''The Spice Girls tour has been this idea bouncing around for the past year and a half, and it’s something we’re still talking about.'' - AJ McLean in de Daily Star

Aangezien de Spice Girls niet zo veel succes hadden in Amerika, lijkt een samenwerking met de boyband de oplossing. Of de tour er echt komt, is nog even de vraag. Wel is bekend dat Victoria Beckham niet zal optreden, aangezien zij zich op haar werk als ontwerpster en haar gezin wil focussen. Om vast in de stemming te komen hier een mix met alle grote hits:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

13.31 uur: Taylor Swift is toe aan een break

Na een jaar lang de hitlijsten gedomineerd te hebben met haar album 1989 en de ene na de andere hit uitgebracht te hebben, is het even genoeg, dat vertelt Taylor Swift aan het tijdschrift NME. Niet dat de zangeres zelf toe is aan pauze. Nee, miss Swift is bang dat mensen haar zat worden:

"I think I should take some time off. I think people might need a break from me." - Taylor in NME

Wat ze in de tussentijd wil gaan doen, weet Taylor nog niet. Wel hoopt ze dat ze met haar beide benen op de grond kan blijven staan:

''I’m in the news every single day for multiple different reasons. And it can feel, at times, if you let your anxiety get the better of you, like everybody’s waiting for you to really mess up – and then you’ll be done.'' - Taylor in NME

10.11 uur: James Blake covert Simon Garfunkel

James Blake was gisteren samen met Bon Iver-zanger Justin Vernon te gast bij BBC Radio 1. Tijdens de uitzending deed James een cover van het nummer 'Sound Of Silence' van Simon Garfunkel, dat hij opdroeg aan een overleden vriend. Hij omschreef zelf dat juist dit nummer het verdriet het beste verwoordde:

"When Paul Simon and Art Garfunkel wrote this, they said ... it was about the breakdown of communication," Blake explained. "One New Year's Eve I had a friend of mine sadly pass away, and previous to that, the things he had been saying to me sounded like an attempt to reach out to people. I thought that after that happened this seemed to be the only song that could represent how I felt at the time." - James Blake

Beluister de cover hier zelf, maar pas op: kippenvel-alert!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

7:50 uur: Giel belde met Roel van Velzen

In de zoektocht naar 298 nummers voor het Muzikaal Monument, opgedragen aan de slachtoffers van de ramp met de MH17, belde Giel vanochtend met Roel van Velzen. Hij schreef een nummer voor een bekende die samen met zijn gezin verongelukte. Aangezien het gezin nooit de kans heeft gekregen om afscheid te nemen, probeerde Roel dit te doen voor hen. In de St. Bavokerk in Haarlem nam hij het nummer 'Meet You There' op.

Meet You There: het verhaal achter de song

Meet You There... In deze video hoor je het hele verhaal achter dit afscheidsliedje..

Posted by VanVelzenMusic on donderdag 8 oktober 2015

7:25 uur: HAEVN is 3FM Serious Talent:

3FM heeft er weer een nieuw Serious Talent bij. Giel mocht vanochtend de mannen van HAEVN blij maken met de prestigieuze titel. Giel primeurde in september de single 'Finding Out More' en momenteel is het duo hard bezig aan een debuut-EP. Meer info over HAEVN vind je hier. Het goede nieuws klonk vanochtend zo:

Ster advertentie
Ster advertentie