3FM nieuws

Waarom Roosmarijn zo veel van Jack Garratt houdt

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Roosmarijn zo veel van Jack Garratt houdt

En jij ook van hem móet houden.

Jack Garratt won vrijdag 8 januari de titel BBC Sound of 2016. Hij geloofde zijn oren niet toen het heugelijke nieuws bekend werd gemaakt. Het bewijs:

Wie, wat, waar?

Jack Garratt ken je misschien al van de fijne track 'Worry' (die je gerust op repeat kunt zetten) of het iets nieuwere 'Breathe Life' (waar je in het begin misschien heel eventjes aan moet wennen, maar uiteindelijk ook aan verslingerd raakt). In februari van dit jaar brengt de Brit zijn debuutalbum uit, met de titel Phase. We kunnen niet wachten!

Fangirl Roos

Wie ook niet kan wachten, is Roosmarijn. Een van haar goede voornemens is ervoor zorgen dat Jack Garratt dit jaar definitief doorbreekt in Nederland. Omdat ze zo'n grote fan is van Garratt, hebben wij vijf vragen voor haar in petto:

Als wij 'Jack Garratt' zeggen, wat zeg jij dan?
Baard! Check zn baard! Je herkent hem van verre. En tenslotte zeg ik: electronische singer-songwriter. Jack Garratt is muzikaal familie van artiesten als Sohn, Chet Faker en Jarryd James. Artiesten die pop en dance combineren met singer-songwriting. Meestal tref je dan toch of echt een dance-producer of man met gitaar zoals George Ezra. Jack Garratt combineert die genres met altijd het liedje voorop in gedachten.

Wat kan de titel BBC Sound of 2016 voor hem betekenen?
Over anderhalve maand komt zijn debuutalbum uit, dat zal een belangrijke mijlpaal worden. Want staan daar liedjes op die sterk genoeg zijn om de belofte van de Sound of 2016 waar te maken? Gaat hij hits scoren? Als dat zo is, kun je er de donder op zeggen dat iedere club en ieder festival ter wereld Jack Garratt wil boeken. Vooral Amerika doet er dan toe, want daar kunnen artiesten met een goede tour flink verdienen. De nummer 1-positie in de Sound of-lijst zorgt ervoor dat iedereen rechtop gaat zitten bij je naam, van muziekliefhebber tot boeker. Want de historie van deze lijst (Adele, Sam Smith, Ellie Goulding) is ijzersterk.

Jij wilt dit jaar zorgen voor zijn definitieve doorbraak in NL. Hoe ga je dat regelen?
Haha, was het maar waar dat ik daar hoogstpersoonlijk voor kan zorgen, maar meehelpen wel natuurlijk! En dat wil ik gaan doen door te blijven doen wat ik al deed: z'n liedjes draaien, hem spreken en als ie hier live speelt, het live uitzenden. Ik heb nu een aanvraag uitstaan of Jack de volgende keer als 'ie in Nederland is een uurtje zijn favoriete liedjes wil komen draaien in 3voor12 Radio. Fingers crossed!

Welke 3 tracks spreken jou het meeste aan, en waarom?

  1. 'Worry'. Hiermee heb ik hem leren kennen. Dit is een onweerstaanbaar goed liedje met een te gekke afwisseling tussen ingetogen en uitgelaten in het refrein.
  2. 'Weathered'. Deze is van eind vorig jaar. Duidelijk een liedje dat niet paste bij de liedjes die op zijn debuutalbum komen, maar te goed was voor de prullenbak.
  3. 'Let Me Love You'. Ken je Mario nog? de R&B-glijer? Moet je eens horen wat een dramatische pianoballad Jack Garratt ervan heeft gemaakt!

Is er nog iets dat we perse moeten weten over Jack Garratt?
Hij een van de aardigste artiesten die je maar tegen kunt komen. Op het showcase festival South By South West zat ik helemaal klaar met hem voor een interview en toen weigerde mijn opnameapparaat. Dat is met afstand het meest gênante wat je kan gebeuren als interviewer. Jack Garratt lachtte keihard en liet me zien hoe je audio kunt opnemen met de iPhone die kwalitatief hoogwaardig genoeg is om uit te kunnen zenden op de radio. Hij heeft zelfs het geluid voor me ingeregeld.

Oh, en: overal ter wereld koopt hij gekke grafische t-shirts, het liefst van kunstenaars. Dat zijn zijn souvenirs van een tour.

(foto door: Roosmarijn)

Interview Jack Garratt op ESNS15

Roosmarijn interviewde Jack Garratt vorig jaar op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Want wat vindt hij eigenlijk van deze mooie stad?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie