3FM nieuws

Nieuwe muziek van Foals: deel 2 van 'Everything Not Saved Will Be Lost'

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe muziek van Foals: deel 2 van 'Everything Not Saved Will Be Lost'

Niet lullen, maar poetsen: Foals heeft flink doorgepakt en het resultaat daarvan is vandaag uitgekomen in de vorm van Everything Not Saved Will Be Lost, Part 2.

>> Bekijk hier het gesprek van 3FM-dj Vera met frontman Yannis

Alles behalve tijdloos

Wie een vrolijk, upbeat album verwacht komt bedrogen uit. Part 2 is het duistere broertje van Part 1, waar een flinke dosis maatschappijkritiek en -beschouwing in verstopt zit.

Frontman Yannis Philippakis: "Veel albums hebben het doel tijdloos te zijn, maar wij wilden graag dat deze twee platen een archief zouden worden van deze tijd. Een weerspiegeling van alle onzekerheden, angsten en conflicten die we voelen in 2019."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk om je heen

Aan het einde van Part 1 zat er in de tekst veel verwijzingen naar vuur en ravage, en Part 2 gaat over hoe je daarmee dealt. En nee, dat gaat niet alleen maar over issues die in je eigen leven plaatsvinden: "Dat is een belangrijke boodschap. We zijn vaak heel veel bezig met onze eigen problemen, zeker in deze tijd. We moeten ons focussen op de grotere problemen die om ons heen plaatsvinden, dat is een veel grotere uitdaging." Dat thema komt ook terug in de video voor 'The Runner', die eerder dit jaar al verkozen werd tot 3FM Megahit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie