3FM nieuws
NTR

Dit was 3FM op het Popronde Eindfeest!

foto: Jessie Kampfoto: Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was 3FM op het Popronde Eindfeest!

Afgelopen zaterdag stond 3FM in teken van nieuw Nederlands talent ontdekken. En waar kan dat beter dan op de Popronde! Drie maanden lang klonk er nieuw jong geluid in poppodia, cafés, bibliotheken, koffiezaken en kerken in heel Nederland. Al dat moois kwam uiteindelijk samen op het Eindfeest in Amsterdam. 3FM-dj Vera Siemons had een hoop van die beloftes te gast in de studio in de Melkweg.

Chris Moorman

Van de 100 Popronde-artiesten die wekenlang het land doorkruisten, speelden er 25 op het Eindfeest, verspreid over vier zalen. Allemaal met de hoop om in het rijtje te komen tussen Froukje, MEAU, De Staat en Chef'Special. Want allemaal begonnen hun carrières hier, op de Popronde. Mr. Popronde Chris Moorman vertelt bij Vera over de laatste voorbereidingen naar het Eindfeest toe en hij geeft zijn tip om in de gaten te houden: Janet Livv.

button arrow
button arrow
foto: Jessie Kamp

Maryn Charlie

Tussen de geselecteerden van het Eindfeest stond ook Maryn Charlie. Eerder dit jaar bekroonde 3FM haar als Trending Talent en op de Popronde toont ze dat haar relatable liedjes niet alleen op TikTok aanslaan, maar ook op het podium helemaal tot hun recht komen. Ze vertelt bij Vera alles wat ze geleerd heeft tijdens de Popronde, maar ook alle vette kansen die ze al heeft gekregen. Zo speelde Maryn Charlie nog het voorprogramma van 3FM-Talent Lov3less. Op nieuwe muziek hoeven we niet lang te wachten. Deze week komt haar liedje 'Past Please' uit.

Laura Sjin

Nog eentje om zeker in de gaten te houden, is singer-songwriter, producer, swiftie Laura Sjin. En dat laatste mag je heel serieus nemen, want door Taylor Swift besloot Laura gitaarles te volgen en zelf muziek te maken. Laura staat voor de tweede keer op de Popronde. Ze stapte er met veel vertrouwen en een nieuwe EP in. In de tussentijd werkte ze ook samen met Benny Sings. Hij moedigde haar echt aan om zelf te leren produceren.

Jespfur

De Popronde is duidelijk het festival voor muzikale avonturiers. De line-up van het Eindfeest is ontzettend divers. Singer-songwriter, rap, punk. Noem het maar en je komt het tegen op de Popronde. Jespfur is trad laat op de avond op in de bioscoopzaal van de Melkweg met muziek die hij zelf geluidstatoeages noemt. Aan genres doet Jespfur niet. Als hij er dan toch een moet kiezen... "Figuurzagerij". Ben je fan van Archie Marshall (King Krule) en MIKE, check dan zeker ook Jespfur.

Dorpsstraat 3

Nog zo'n belofte die je in 2024 vast nog op een festival zal tegenkomen, is Dorpsstraat 3. Hun new wave met een horrorkantje zou zo van een cassettebandje uit de jaren tachtig kunnen zijn, gevonden bij iemand op zolder. Welke Dorpsstraat in Nederland de inspiratie gaf voor de bandnaam houden ze liever geheim. Merlijn's favoriete Popronde-optreden was die in een volle VERA in Groningen, maar ook de show in de Melkweg ging keihard. "Geen tijd voor nonsens. Alleen maar bangers."

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie