3FM nieuws

Hoe komt Rebecca Black van haar kindster-imago af?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe komt Rebecca Black van haar kindster-imago af?!

It's Friday, Friday, gotta get down on Friday! Iedereen maakt weleens keuzes waar je als je groot bent, helemaal niet meer zo blij mee bent. Zo ook Rebecca Black, bekend van het nummer 'Friday'. Door dat hitje werd ze in een klap het lachertje van het internet. Hoe kom je ooit weer van dat imago af? (Met goede tips van een imagocoach!)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'The Great Divide'

Rebecca Black draagt haar verleden nog steeds met haar mee, maar ze is bezig met een tegenbeweging! Ze heeft haar kindster-imago ingewisseld voor een cool popster-imago en releasede 'The Great Divide'. Een nummer dat door muzieksite Noisey werd gerecenseerd met: "Het is helemaal nog niet zo slecht." Iedereen ging er vanuit dat Rebecca Black voor eeuwig gepest zou worden, in een sociaal isolement zou raken en een onzichtbaar baantje zou nemen. Maar niets is minder waar. Ze gaf haar imago opnieuw vorm en dat lijkt iedereen te kunnen waarderen.

Wat past goed bij je?

Maar hoe doe je dat? Imagocoach Zabeth van Veen heeft zich speciaal voor ons verdiept in de Rebecca Black-situatie. Zabeth: "Imago is eigenlijk de algemene beeldvorming van iemand. De kunst is personal branding. Wat past bijvoorbeeld goed bij je? Waar ben je goed in? Hoe kun je je verhaal geloofwaardig maken? Dan past de buitenkant en binnenkant bij elkaar. Dat is een beetje het kunstje."

Zabeth van Veen

Je kan je imago altijd veranderen

Een fout is snel gemaakt, volgens Zabeth. Vroeger duurde het langer voor je een imago had, maar het afbreken van een imago duurde toen ook langer. Nu zet je iets op internet en als het dan groot wordt, is het zo gemaakt of even snel weer afgebroken. Zabeth: "Als je jong bent en jezelf aan het ontdekken bent, weet je nog niet precies wat je wil. Als iemand je dan een kans geeft om iets groots te doen, een nummer als 'Friday' bijvoorbeeld, dan zeg je als puber natuurlijk gewoon ja! Dat is ook helemaal niet slecht, want je bent dan nog jong en je kan je imago altijd nog veranderen."

Rebecca is stoer!

Een slecht imago bestaat alleen als jij een imago hebt dat niet bij je past. Zabeth: "Als je een blowende, rokende en bierdrinkende rockster bent, kun je voor dat beroep een goed imago hebben. Dan past het dat imago goed bij je. Als je dat doet als politicus, dan heb je een slecht imago. Rebecca Black was veertien toen ze 'Friday' uitbracht. Dan mag je best nog het imago hebben van een kindster. Dan is het al heel stoer als je bijvoorbeeld het podium op durft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slecht imago

Volgens Zabeth mag je ook best even een slecht imago hebben. Zoals Justin Bieber bijvoorbeeld. "Hij was al heel jong beroemd, had jaknikkers om zich heen en kon zo nooit een gezonde persoonlijkheid ontwikkelen. Hij was ooit lief en schattig, deed toen slechte dingen, maar hij heeft zich goed herpakt. Hij hield op met herrie schoppen, bood zijn excuses aan en nu heeft hij weer een goed imago."

Ook bij Rebecca Black is dat goed gegaan. Zabeth ziet bij haar een goede zelfreflectie, zelfspot, goed uiterlijk en ze doet iets wat bij haar leeftijd past. Dat oprechte kunnen mensen waarderen en met haar nieuwe nummer kan ze zo van haar oude imago afzijn. "Het publiek kent je van vroeger, de pers koppelt je aan vroeger. Maar je moet oprecht blijven, interviews blijven geven en dan kan je door."

De nieuwe Rebecca Black en de Rebecca Black van vroeger

Tips voor kindsterren:

Ben of ken jij een voormalig kindster die van zijn/haar imago af wil? Dan heeft Zabeth deze tips voor jou: "Het kan eigenlijk op meerdere manieren. Je kan er even tussenuit en een nieuw imago opbouwen. Je kan ook teren op het succes van vroeger en net zoals Rebecca leuke dingen blijven doen, die passen bij jezelf. Het kan eigenlijk allemaal!"

Ster advertentie
Ster advertentie