3FM nieuws

3FM bestaat 50 jaar en dat vieren we op een onbewoond eiland!

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM bestaat 50 jaar en dat vieren we op een onbewoond eiland!

3FM bestaat in oktober 2015 50 jaar! En dat gaan we vieren we door voor Pampus te liggen. Of óp Pampus eigenlijk. Welke muziek we daar gaan draaien mag jij beslissen. Dus geef antwoord op de vraag: "Welke muziek neem jij naar een onbewoond eiland?"

Vanaf Pampus zenden we van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober uit. Met veel live-muziek, gasten en jullie als luisteraars. Maar dat is nog niet alles qua festiviteiten. Er komt ook een bijzondere en interactieve tentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM en een avond in Paradiso met 3FM DJ’s, artiesten, bands en natuurlijk veel luisteraars.

“3FM bestaat 50 jaar. Dat is erg bijzonder en daarom maken we vier dagen lang radio vanaf een bijzondere plek: Pampus. De normale programmering gaat volledig op de schop en de 3FM dj’s maken hun uitzendingen in duo’s die je normaal nooit hoort. En hopelijk gaat de luisteraar daar enorm van genieten. Welke songs van de afgelopen 50 jaar moeten volgens luisteraars absoluut mee naar een onbewoond? We zijn erg benieuwd."

- 3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers

Welke muziek neem jij mee naar een onbewoond eiland?

Jij mag aangeven welke nummers in de 50 Jaar 3FM Top 100 komen te staan. En dat doe je natuurlijk door de vraag te beantwoorden: 'Welke muziek neem jij mee naar een onbewoond eiland? De lijst met de 100 beste liedjes van de afgelopen 50 jaar hoor je op zondag 4 oktober van 12.00 tot 21.00 uur op 3FM.

>> Laat weten welke platen jij mee wil nemen naar een onbewoond eiland
>> Claim hier je gratis bootticket naar Pampus

Op een onbewoond eieieiland!

Frank van der Lende begint op 1 oktober 16.00 uur solo met de uitzending rondom het jubileum en om 18:00 uur start de gezamenlijke presentatie. De andere DJ’s zijn aanwezig bij de opening van de radiotentoonstelling Your Serious Radio in Beeld en Geluid. Alle 3FM DJ’s verblijven tot en met zondagavond 4 oktober dag en nacht op het forteiland.

Pampus

In de laatste week van september gaat 3FM 'voor Pampus liggen'. Of beter gezegd: 3FM maakt radio vanaf het eiland voor Amsterdam. Het eiland is open voor bezoekers, dus je kunt gewoon mee feesten! Domien gaf vrijdag 3 juli al een kleine sneakpeak van de geheime Pampusmissie:

3FM Presents: Your Serious Radio in Beeld en Geluid

50 jaar 3FM is voor Beeld en Geluid de aanleiding om voor het eerst in zijn bestaan een tentoonstelling over het medium radio te maken. Vanaf 2 oktober neemt het instituut met de tentoonstelling 3FM Presents Your Serious Radio bezoekers op interactieve wijze mee langs de soundtrack van hun leven: van de radio-programma's en hoogtepunten tot de 3FM DJ’s, jingles en de gebeurtenissen die daaraan zijn verbonden. Ze spelen voor meerdere generaties een belangrijke rol bij het vormen van de eigen identiteit.

Daarvoor zijn we trouwens ook op zoek naar jouw verhaal: wat heb jij met 3FM op de achtergrond meegemaakt?

50 jaar 3FM – Welcome to the past, present and future in Paradiso

3FM viert op maandag 19 oktober met veel muziek in het Amsterdamse Paradiso zijn verjaardag. Samen met luisteraars, bands en artiesten dompelt 3FM zich onder in 50 jaar geschiedenis, het 3FM van nu en het 3FM van morgen.

50 jaar 3FM op NPO 3

Zaterdag 24 oktober draait NPO 3 in de avond om 50 jaar 3FM. BNNVARA zendt een tv-documentaire uit over 50 jaar 3FM. Aansluitend zie je op NPO 3 een registratie van de muzikale avond in Paradiso die plaatsvond op 19 oktober (NTR/BNNVARA).

50 jaar 3FM

'Hilversum 3' was op 11 oktober 1965 voor het eerst te horen. Nu - 50 jaar later - is 3FM dé publieke radiozender voor nieuwe muziek, nieuw talent en nieuwe ontwikkelingen. Onderweg, op het werk, thuis, tijdens het maken van huiswerk: de 3FM-programma’s gidsen luisteraars al een halve eeuw door de wereld van popmuziek, nieuws, concerten en festivals.

Ster advertentie
Ster advertentie