3FM nieuws

DJ's openen 3FM-expo in Beeld en Geluid

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ's openen 3FM-expo in Beeld en Geluid

In Beeld en Geluid openden de 3FM DJ's de expositie over 50 jaar 3FM. En dat was een feestje!

Het zal je niet zijn ontgaan: 3FM bestaat 50 jaar. En dat moet gevierd worden! Samen met jou bouwen we van 1 tot en met 4 oktober een feestje op Pampus-eiland, mét de allerbeste muziek van de afgelopen vijftig jaar. Maar er gebeurt nog veel meer...

Your Serious Radio tentoonstelling

Zo werd 1 oktober de Your Serious Radio tentoonstelling geopend in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en daar waren natuurlijk alle 3FM DJ's bij. De tentoonstelling is vanaf 2 oktober te bezoeken.

Annemieke, Thijs, Timur, Mark, Saskia, Sander en Eva

Inpluggen met je koptelefoon

De tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd. Met een koptelefoon plug je letterlijk ín de expo. Na het invullen van je naam, leeftijd, favoriete 3FM-programma en muziek, word je op het scherm verwelkomd door bijvoorbeeld Roosmarijn of Michiel. Vervolgens kun je de expositie op eigen houtje ontdekken en met de koptelefoon overal inpluggen.

Wat is er te doen?

Er is van alles te doen! Zo kun je hele toffe oude én recente audiofragmenten terugluisteren, met een virtual reality-bril een rondleiding krijgen door de 3FM-studio of je eigen radio-jingle maken. De tentoonstelling is voor jong en oud.

Harm, Michiel, Gerard en Roosmarijn

Nadat de expositie officieel was geopend, liet iedere DJ een boodschap achter op de witte muur. Daarna gingen ze braaf op de foto.

Wat vonden jullie het leukste aan de tentoonstelling?

"Ik vond alles waar ik zelf te horen of te zien was het leukste! Alleen was dat nergens. Haha, nee ik vond de oude fragmenten heel leuk. Niks leuker dan dat! En de virtual reality-bril, die je rondleidt door de studio, heel tof!"
- Wijnand Speelman

"De oude fragmenten! Rob Stenders maakte in 2005 Stenders Eetvermaak. Super cool om terug te luisteren. Hij was mijn grote voorbeeld. Toen ik werkte als bezorger van een supermarkt, luisterde ik altijd naar zijn radioprogramma."
- Sander Hoogendoorn

"De vormgeving van de tentoonstelling is ook heel mooi. Ik vond het interessant om terug te luisteren hoe ze vroeger de hitparades presenteerde, want dat doe ik nu natuurlijk met de Mega Top 50."
- Barend van Deelen

"De oude fragmenten, wat een nostalgie! Er zitten stukjes bij die ik nog nooit heb gehoord. Met deze expo herbeleef je het moment van toen. En ik heb samen met Joram, Thijs en Eva het fragment teruggeluisterd waarin Giel zich in de studio liet pijpen. Rode oortjes!"
- Saskia Weerstand

"Ik ben op zoek gegaan naar mezelf, haha! Hier en daar ben ik te horen in de tentoonstelling. Dat is wel tof. Verder vond ik het fragment van Paul de Leeuw heel leuk om terug te luisteren. Hij had in 1986 een item dat een beetje de voorloper is van Flirt Je Stijf. Super mooi en grappig hoe hij de luisteraars aanpakte."
- Timur Perlin

Op naar Pampus!

Na de tentoonstelling was het tijd om de koffers te pakken. Op naar Pampus! Alle DJ's zijn van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober op een onbewoond eilandje in het IJmeer. Daar wordt live radio gemaakt en feest gevierd. Wil je langskomen? Dat kan!

>> Reserveer hier je boottickets
>> Alles over 50 jaar 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie