3FM nieuws

Hoe Stranger Things ervoor zorgt dat er niets uitlekt

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Stranger Things ervoor zorgt dat er niets uitlekt

Stranger Things is inmiddels zo populair dat ze dezelfde geheimhoudingstechnieken toepassen als hun collega's van Game Of Thrones. Alles om het plot van het tweede seizoen niet uit te laten lekken.

De jacht op verhaallijnen van populaire series is some serious business. Dat zorgt ervoor dat series als Game Of Thrones en House Of Cards er WOII-achtige geheimhoudingstechnieken op nahouden.

Stranger Things

De serie van dit moment is natuurlijk Stranger Things. Sinds de eerste mini-trailer van seizoen twee is weggegeven tijdens de Super Bowl is de jacht weer geopend. Fotografen die stiekem in de buurt van de set proberen te komen om een snapshot te schieten van Eleven in actie: het gebeurt dagelijks.

Want wat gaat er gebeuren? Hoe is het met the upside down? Wordt Will langzaam een Demogorgon? Vragen waar we allemaal antwoord op willen en dus is het de grootste nachtmerrie van de makers dat dit vroegtijdig uitlekt.

Harde maatregelen

Daarom heeft de show hulp in geschakeld van hun vrienden van Game Of Thrones. Dat zijn namelijk de meesters in geheimhouding. De tips: codenamen! Alles en iedereen krijgt een codenaam zodat je everywhere and at all times ongegeneerd over de serie kan praten.

“Now we have a code name (for the show). And now I have a code name! It’s this weird thing. On the call sheets our names are across it and if we lose it, we’re dead.” - Millie Bobby Brown

Oh ja... Call sheets en scripts? BURN THEM ALL! Alles om de verhaallijnen niet uit te laten lekken.

“I used to throw my sides away and now they have to be burnt.” - Ross Duffer (co-creater Stranger Things)

Het nieuwe seizoen Stranger Things komt hoogstwaarschijnlijk uit op 31 oktober 2017 (Halloween).

Meer 3FM en Stranger Things:

>> Dit moet je weten over het tweede seizoen van Stranger Things
>> Stranger Things haalt keihard uit naar Donald Trump
>> De kids van 'Stranger Things' reageren op trailer seizoen 2

Ster advertentie
Ster advertentie