3FM nieuws

Toernee U2 vertraagd door demonstraties

  1. Nieuwschevron right
  2. Toernee U2 vertraagd door demonstraties
De tournee van U2 loopt mogelijk vertraging op doordat demonstranten in Dublin het transport van het podium tegenhouden.De boot gemist

Dinsdagochtend hebben meer dan vijftig vrachtwagens een veerboot naar Groot-Brittannië gemist. De actievoerders die hier verantwoordelijk voor zijn klagen over geluidsoverlast en kwamen hierom in actie.

Dolle dagen in Dublin

De demonstranten uit Dublin zeggen met hun actie niet U2, maar de gemeente Dublin en de Gaelic Athletic Association te willen raken. In het hoofdkwartier van de laatste, het Croke Park stadion, heeft U2 er net drie concerten opzitten.

De band gaf vrijdag, zaterdag en maandag shows in de Ierse hoofdstad, waar de band in 1976 onder de naam Feedback opgericht werd.

Niet mee eens

De demonstranten, omwonenden van Croke Park, zijn het er niet mee eens dat de gemeente en de GAA U2 toestemming hebben gegeven om het podium voor de concerten aan één stuk door af te breken.

Dit podiumbreekwerk zou 44 uur duren, maar in de praktijk kon de buurt enkele dagen langer van U2's activiteiten meegenieten.

Gevolgen

Wat voor gevolgen dit voor de tournee van U2 heeft, is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van de tourorganisatie.

Zo is nog niet helder of de verloren gegane uurtjes weer ingehaald kunnen worden, maar is ook nog onzeker of de vrachtwagens wel op latere veerboten kunnen worden ingepast.

Teleurgesteld

Bono, The Edge, Clayton en Mullen Jr. zijn volgens de woordvoerder zeer teleurgesteld. "Het zorgt echt voor een smet op iets dat een fantastische ervaring en een fantastische show had moeten worden."

De rechter

Tourneepromotor MCD Productions heeft de demonstranten inmiddels per brief gewaarschuwd. MCD stelt dat de demonstranten voor de rechter kunnen worden gesleept door U2, de promotor en anderen die geld in de tournee hebben gestoken voor de mogelijke kosten als gevolg van hun actie.


>> Lees hier meer over U2
Ster advertentie
Ster advertentie