3FM nieuws

Phosphene van Taymir is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Phosphene van Taymir is 3FM Album van de Week

Het debuutalbum van oud-Serious Talent Taymir is uitgeroepen tot 3FM Album van de Week. Beluister en win het album Phosphene hier!

Lekker bezig! Nadat de Haagse boys van Taymir uitgeroepen werden tot 3FM Serious Talent én een 3FM Megahit scoorden met 'AAAAAH', is nu ook hun debuutalbum Phosphene uitgeroepen tot 3FM Album van de Week. Beluister hun catchy, authentieke popsongs hieronder.

Taymir maakt authentieke pop songs

Taymir bestaat uit vier jonge gasten: Bas, Quinten, Mikkie en Harrie. Op vrijdag 26 oktober kwam hun debuutalbum Phosphene uit. De plaat werd samen met Bas van Wageningen, bekend van DI-RECT, gemaakt. Hoe Taymir zich onderscheidt van alle andere bandjes?

"De eerste keer dat ik ze zag klopte alles al in de zin van dat hun set al een soort plaat was. Vaak zie je bandjes met een leuk liedje of een leuke energie. En dit was een bandje dat had meteen de full package. Goeie songs. Lekkere energie en vet spelen," vertelt Bas van Wageningen tijdens de album release aan 3voor12 Den Haag.

"Eerder dingen verpesten dan toevoegen"

"Als je praat over productie dan kun je bij dit bandje denk ik eerder dingen verpesten dan toevoegen. Dus ik moest ze in een zo vroeg mogelijk stadium zien te vangen. En dat hebben we gedaan," zegt Bas van Wageningen. Drie maanden nadat de mannen elkaar ontmoetten, zijn ze in de zomer van 2013 de studio in gedoken om het album op te nemen. "En volgens mij is het heel erg tof geworden. Dus ik ben er heel blij mee," aldus Bas van Wageningen.

De jongens van Taymir zijn natuurlijk zelf óók heel blij met hun debuut. "De eerste keer dat we de plaat hoorden... We zijn zo blij met het eindresultaat," zegt zanger Bas Prins. Wil je het album van Taymir hebben? Klik op de link hieronder en beantwoord de prijsvraag.

Win Phosphene van Taymir

>> Win 3FM Album van de Week: Phosphene

Taymir live bij Giel

Taymir stond maandag 20 januari op De Speelplaats bij Giel. Daar lieten ze onder andere hun tweede single 'All We Know' horen. Check hier de beelden.

Beluister 3FM Album van de Week Phosphene via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie